(Oblad) ØSTLANDET: Væromslaget fra minusgrader til plussgrader i kombinasjon med nedbør skapte kaotiske tilstander på veiene, spesielt i Follo og Østfold, torsdag ettermiddag. Over hele distriktet kom det meldinger om trafikkulykker og trafikkuhell og biler som ble stående fast uten mulighet til å komme seg videre fordi det var så glatt. Torsdag kveld havnet en bil på taket ved Oslofjordtunnelen. Også fortauene var mange steder uframkommelige.

LES OGSÅ: Skolebuss på tvers

LES OGSÅ: Speilblanke fortau i Ski: – Det er livsfarlig

LES OGSÅ: Har stått fast i halvannen time: – Hvor lenge må vi stå her?


Underkjølt regn

Fredag morgen melder Meteorologisk institutt at det fortsatt er meget glatt en del steder på Østlandet, med kuldegrader og underkjølt yr som glasserer alt. De har lagt ut et bilde på twitter fra Lørenskog som viser at det er en minusgrad og broddeføre. Det er sendt ut farevarsel for Buskerud, Oppland og Hedemark på grunn av lokalt regn som fryser på bakken.

Mellom Eidsvoll og Fenstad nord på Romerike melder politiet om en frontkollisjon mellom buss og bil fredag morgen. Også lenger nord, på E6 mellom Biri og Mjøsbrua, har det vært et trafikkuhell fredag.

LES OGSÅ: Foreldre fortvilet over situasjonen som oppsto etter at skolebuss havnet på tvers i Kråkstad: – Det er veldig bekymringsfullt at skolen ikke har bedre kontroll

I Ski ligger temperaturen fredag morgen rett i overkant av frysepunktet. Men også steder hvor mildværet har smeltet mye av isen kan det være svært glatte partier.

– Underkjølt regn og glatte veier betyr at alle som ferdes i trafikken i dag må ta seg ekstra god tid og ferdes svært forsiktig, oppfordrer Statens vegvesen fredag morgen.

LES OGSÅ: Væromslaget gir svært glatte veier – bilist måtte rygge tilbake på Kongeveien: – Så glatt at jeg ikke kom opp bakken

LES OGSÅ: Trafikkuhell i Frogn – bil havnet på taket

LES OGSÅ: Frykter at stor trafikk og skiftende vær kan gi utfordringer i juleutfarten: – Mitt største juleønske er en jul uten drepte og hardt skadde