Gå til sidens hovedinnhold

For seks år siden kjøpte Benedicte (27) og Kim (32) sitt første hus. Nå har de forvandlet det totalt: – Vi kunne gjort det samme igjen

Verdistigningen er betydelig.

For abonnenter

(ROMERIKES BLAD): I 2014 kom Benedicte Randby (27) over et hus på finn.no og sa til samboeren Kim Godtland (32): – Skal vi reise og se på det?

– Jeg forelsket meg helt i stedet. Alle som var med oss og så på det, følte det samme. Her fikk man ro i sjelen. Kim så potensialet i huset og hele området. Jeg sa: Vet du, vi går for det. Så satte vi oss ned og kjørte på med planer for hva vi ville gjøre. Planene ble bare større og større. Jo mer vi gjorde, desto mer fikk vi lyst til å gjøre, forteller Benedicte til Romerikes Blad.

Huset de kjøpte for 1,55 millioner i Steinsgårdsvegen 98 nord i Nannestad er totalt forvandlet.

– Glad vi har foreldre som gir oss god veiledning

– Det har vært mye jobb, men det har gått fint hele veien. Kim har gjort mest. Datteren min var ti måneder da vi flyttet hit og vi har fått et barn til mens vi har bodd her. Vi har stått i dette sammen og fått mye hjelp av familie og venner. Mye hjelp av foreldre, gjorde at vi har fått det til. De har veiledet oss riktig hele veien. Jeg er veldig glad for at jeg har foreldre som støtter oss og hjelper oss med alt, fra å passe barn eller male hus, sier Benedicte som bare var 21 da paret kjøpte sin første bolig.

De har totalrenovert hele huset og bygd ny garasje med verksted i underetasjen, garasje i første og loft på toppen.

Nå har de besluttet å selge huset, nettopp for at barna skal få besteforeldrene i nærområdet.

– Klump i magen: Har vi gjort det rette?

– Jeg har en veldig klump i magen. Vi tenkte i går: Har vi gjort det riktige? Hovedårsaken er at vi vil nærmere familien, og vi har funnet tomt og et nytt hus som vi vil ha. Men det er vanskelig når vi har bygd om huset og fått det akkurat sånn vi vil ha det. Vi håper jo at andre kommer for å se på det og blir forelsket i stedet slik vi ble. Vi er veldig glad i uteområdet vårt og naboene våre. Det var ikke morsomt å si det til dem. Men vi kommer til å fortsette å ha kontakt med dem.

– Vil dere anbefale andre å renovere et gammelt hus slik dere har gjort?

– Det har vært slitsomt til tider og vi har tenkt: Hva er det vi driver med? Men vi hadde ikke hatt noen problemer med å gjøre det på nytt. Nå har vi valgt å sette opp et nytt hus som er ferdig, men vi kunne gjort det samme igjen. Det er en fin mulighet til å komme seg inn og opp på boligmarkedet.

Nå legges huset de kjøpte for litt over halvannen million ut i markedet med en prisantydning på mellom fem og 6 millioner.

– Vi har gjort såpass mye at verdien har jo økt. Men det har vært dyrt og med antall timer som er lagt ned, går vi ikke i pluss.

Råd til andre: – Ta en ting om gangen

Blant annet er det håndlagde utforinger på vinduene som Kim har laget.

– Ja, han er ganske handy. Jeg hadde ikke klart meg uten en handyman, ler Benedicte.

Parets råd hvis noen vil gå på en lignende renoveringsjobb, er å gjøre ett og ett prosjekt ferdig om gangen.

– Vi anbefaler at man ikke river ned alt og for eksempel tar hele første etasje på en gang. Ta en og en ting. Det gjør oppussingen enklere. Da føler du ikke at du bor i et Kaos.

– Det gjelder altså å unngå å havne i fella slik at Sinnasnekker’n må gripe inn?

– Hver gang vi ser på Sinnasnekker’n blir vi motivert til å gjøre mer og tenker: Hvorfor sitter vi her. Vi kan heller gå og male.

Kommentarer til denne saken