Det vil ingen ende ta med problemer med den nye Follobanen. Torsdag ettermiddag er det på ny problemer inne i Blixtunnelen.

Vy melder klokken 16.03 følgende:

«Ski-Oslo S er stengt for togtrafikk. Du må regne med forsinkelser og innstillinger. Dette skyldes strømproblemer. Bane NOR jobber med å rette feilen. Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta før togene kan kjøre som normalt igjen.»

Ny oppdatering fredag

Dette skriver Bane NOR klokken 16.08:

«Det er stengt i Blixtunnelen mellom Oslo S og Ski på grunn av strømproblemer. Ny oppdatering fredag 26. mai kl. 12:00.

Toglinjer som påvirkes:

Oslo S – Mysen – Rakkestad, Østfoldbanen Østre linje R22

Stabekk – Oslo S – Ski, Østfoldbanen L2

Oslo S – Moss, Østfoldbanen vestre linje R21

Oslo S – Halden, Østfoldbanen vestre linje RE20»

Problemer på problemer

Mandag 22. mai ble et tog med 70 passasjerer om bord stående fast i tunnelen etter at det hadde dryppet alkalisk vann fra tunneltaket og ned i anlegget. Dette førte til at en strømledning ble revet ned og kom i kontakt med toget, går det fram av en pressemelding fra Bane Nor.

Årsaken til togstansen på mandag er at det igjen har dryppet alkalisk vann fra tunneltaket. Det førte til at en strømkabel røk, falt ned og kom i kontakt med toget.

Det er ikke store mengder vann som drypper fra taket, men dersom det treffer de riktige stedene, kan det svekke punkter i tunnelen som gjør at oppheng eller kabler i taket svekkes.

– Vi må kontrollere hele anlegget grunnet risiko for ny nedrivning av strømkabel i tunnelen. Vi ønsker ikke at mandagens hendelse, der passasjerene ble sittende i flere timer, skal gjenta seg, sier Lars Berge, områdedirektør i Bane NOR.

Svært beklagelig

Det er satt beredskap i Bane NOR og vi går nå gjennom hvert enkelt tunnelløp og kontrollerer for eventuelle flere vanndrypp på strømkabelen.

– Dette er svært beklagelig og uheldig for de reisende, men før vi har situasjonen under kontroll, kan vi ikke tillate at det kjøres flere tog gjennom tunnelen, sier Berge.