GJERSJØEN: Oppegård har satt opp bommer og sperrebånd rundt uteområdet på Tyrigrava. Målet er å holde russen unna den store parkeringsplassen. Bakgrunnen er de dårlige erfaringene eierne av Tyrigrava gjorde under russetiden i fjor, skriver ØB.

Uteområdet er både stort og ligger et stykke unna tettbebyggelsen. Derfor er det kanskje ikke så rart at det er fristende å ta en stopp utenfor Tyrigrava når bussene er ute og ruller.

I fjor måtte eierne av Tyrigrava bruke både en og to timer hver morgen for å rydde opp etter at russen hadde vært på ferde. Det var knuste flasker og glasskår. Det var oppkast på plassen og avføring i buskene. Hagemøbler var ødelagt og blomsterkrukker kastet ned fra terrassen i andre etasje. Det er noe Tyrigrava helst vil unngå i år.

Det er åpent på Tyrigrava to ganger i uka: tirsdag er det amcar-entusiastene som møtes på det tradisjonsrike stedet, onsdag er det MC-folket som har treff på Tyrigrava.

Plassen i tilknytning til Tyrigrava vil bli åpnet for publikum begge dagene. Utenom åpningstid tirsdag og onsdag er plassen stengt for alle, inkludert russebiler og russebusser. Oppegård kommune skal ha sendt ut skriv om dette til videregående skoler i Follo.