Nå kan du følge hverdagen til politihunden Gustav på bloggen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

På bloggen kan du lese om hvordan politiet bygger opp en politihund fra start til slutt.

DEL

FOLLO: Politiet i Follo har nå opprettet en blogg for å fortelle om Gustavs hverdag, og hvordan veien til å bli en godkjent politihund foregår: politihundengustav.wordpress.com

– Poenget med bloggen er å vise folk flest hvordan man bygger opp en politihund fra starten av. Vi vil vise publikum hvor mye tid og engasjement det faktisk tar å trene opp en politihund, sier politioverbetjent Håvard Haugenes.

Hverdagen til Gustav blir fortalt gjennom valpens synspunkt. Haugenes forteller at det er for å gjøre det på en litt artig måte. Det skal være faglig og morsomt på samme tid, slik at det blir lett for alle å følge med. Det kan fort bli veldig faglig og alvorlig, derfor er målet å ha en så lett og ledig humor som mulig.

Gjennom Gustavs øyne

«Herremennene snakket litt lavt og hemmelig sammen og plutselig gikk alt superfort. Papirer ble underskrevet og penger byttet eier mens jeg spiste formiddagsmaten min. Plutselig ble jeg løftet opp og endte sittende på fanget til Sjefen i Passaten. Så kjørte vi vekk fra torpet og alt det kjente i livet mitt …»

Slik er et utdrag fra det første blogginnlegget. Der står det om Gustavs første møte med politibetjenten som snart skulle bli hans nye eier og matmor.

«Min store lidenskap her i livet haretterhvert blitt å forsøke å danne et bilde av det rundt meg ved å bruke nesa. Litt som å se med nesa. Det er ganske lurt fordi da oppdgaer jeg saker og ting lenge før jeg ser de med øynene!! Det er sånn jeg er skrudd sammen eller har blitt da.»

Politihundene bidrar til en tryggere hverdag i Follo:

– Aldri sett så stort potensiale

Hva som kommer på bloggen blir variert, og litt som ting dukker opp. Det blir alt fra kattejakt, til veltet blomstervase og trening. Haugenes sier også at det blir som en treningsblogg for han. Treningen skulle han uansett ha loggført, men nå vil han gjøre det slik at hvem som vil kan følge med.

– Jeg kommer til å poste et blogginnlegg cirka en gang i uken, hvor jeg skal krydre med bilder og videoer. Bloggen kommer til å følge Gustav til han blir godkjent eller ikke godkjent som patruljehund. Uansett blir det en naturlig avslutning, sier Haugenes.

– Hvordan går det med Gustav nå?

– Det går kjempebra, jeg har aldri sett eller opplevd en valp med så stort potensiale. Han er full av energi og er treningsinteressert. Han er rett og slett en stor lykkepille.

Tips til hundeinteresserte

Haugenes forteller at mennesker i hundemiljøet kan lese mellom linjene på hvordan politiet trener opp hundene. Selv om bloggen blir skrevet med humor, er det faglige innholdet viktig.

– Vi trener opp hundene med lek og følger retningslinjene til Norsk Kennel Klub, sier han. 

Artikkeltags