Folkenborg museum med helt nytt tilbud – lover flere spennende aktiviteter

Artikkelen er over 1 år gammel

Folkenborg museum lanserer nå Primetime på Folkenborg! Det vil si en arrangementsrekke med mange gode aktiviteter.

DEL

MYSEN: – Opplegget starter allerede nå i februar. Men hva er egentlig Primetime? Du tenker kanskje på radio eller tv? Men nei, ikke her. Det er en kjent sak at bonden følger en kalender når det gjelder åkeren, og hvordan året blir lagt opp. Du har kanskje hørt om begrepet primstav? Her er det symboler for når votter skal strikkes, når isen skal være trygg og for når jula skal bort. Og denne primstaven tar Folkenborg museum utgangspunkt i når deres arrangementsrekke for året tar form. Det blir jo en skikkelig Primetime det, sier formidler Eileen Jahren Eriksen.

Først ut er vinterferien, og tilfeldig- og heldigvis er dette uken for fastelavn som er merket av på primstaven. Da inviterer museet barna til å bake ut fastelavnsboller, lage masker i maskeverkstedet, og barneomvisninger. Men når det gjelder barneomvisningene må du holde deg fast: fleskemandag, fetetirsdag og askeonsdag, har du hørt om det før? Kom på Folkenborg museum for å lære mer!

En del av denne primetimen er den nye staben på Folkenborg. Erik Castberg Tresselt startet opp som ny formidler i fjor. I år er staben utvidet med en ny formidler, kunsthistorikeren Eileen Jahren Eriksen, og en ny museumsvert, kulturlederen Aurora Olea Søbye. Det er bare å glede seg til et spennende program på Folkenborg fremover!

Artikkeltags