Folk strømmer ut i skog og mark – nå kan usynlige o-poster motivere enda flere

NYTT TILBUD: Håkon Gjerde (f.v.), Anne Haugerud, Thomas Bedin og Indre Østfold Orienteringsklubb tilbyr nå en ny løype i appen UsynligO. Her bruker folk telefonene sine til å finne postene.

NYTT TILBUD: Håkon Gjerde (f.v.), Anne Haugerud, Thomas Bedin og Indre Østfold Orienteringsklubb tilbyr nå en ny løype i appen UsynligO. Her bruker folk telefonene sine til å finne postene. Foto:

Når alt er stengt i sentrum, trekker folk ut i skog og mark. For o-sporten er det i utgangspunktet godt nytt.

DEL

– Vi er så heldige at vi driver en idrett hvor vi fortsatt i disse koronatider kan trene. Selv om vi ikke kan drive organisert idrett med fellestreninger, så prøver vi å lage et godt treningstilbud, sier Anne Haugerud, leder i Indre Østfold Orienteringsklubb.

– Nå er det jo sånn at alle oppfordres til å komme seg ut på tur. Det er jo vi veldig glade for. Samtidig er det jo dette med smittefaren. At det blir for mange i de samme løypene. Så det er ikke enkelt dette her.

Mange tilbud

Men o-porten i Indre Østfold har flere tilbud å komme med og som folk gjerne må prøve ut. Ett av de mest spennende er via gratisappen Usynligo. UsynligO er en app som gjør o-løyper tilgjengelig året rundt uten at det legges ut skjermer, altså fysiske poster, i skogen. Appen bruker GPS og vibrerer og lager en lyd når løperen har funnet den posten i løypa. Nybegynnere kan også få enkelte hint i appen om både retning og avstand til neste post.

– Styremedlem i Indre Østfold OK og formann i Hobøl IL orienteringsgruppe, Håkon Gjerde, har laget en UsynligO-løype i Spydeberg nå. Løypa ble testet ut i helgen og den fungerte veldig godt. Et kjempefint tilbud. Slike løyper finnes også på Ski og Ås også, ja, over hele verden, forklarer hun.

– Ellers har vi også noe som kalles «ukas løype» Denne uka er løypa på Havnås. Der har vi to ulike nivåer, en lettere og en vanskeligere. Så har vi også et tilbud til rekruttene i klubben. Det er et enkelt opplegg, hvor vi sender mail ut til utøverne med kart, hvor de deretter skal finne poster. Og så blir det om ikke lenge tilbud om turorientering både i Trømborgfjella og i Askim. Stolpejakten er også rett rundt hjørnet, så det er blir bra med tilbud å velge i, forteller Anne Haugerud.

LES OGSÅ: Stian tok et spesielt valg for å tilfredsstille sine kunder

Måtte avlyse Smaaleneneløpet

Selv om o-sporten tilsynelatende klarer seg bra i disse koronatider, så har også Indre Østfold Orienteringsklubb og andre klubber fått noen nedturer. For en ukes tid siden måtte klubben avlyse det planlagte Smaaleneneløpet i Hærland. Det skulle ha gått søndag 19. april i Hærland. Det er klubbens mest inntektsbringende arrangement og trekker årlig rundt 1.000 deltakere.

– Vi pleier å sitte igjen med 60.000-70.000 kroner i overskudd. Nå ser det ut til at vi kan søke om vi kan få noe av den tapte fortjeneste tilbake. Vi får håpe vi får noe tilbake, sier Anne Haugerud.

LES OGSÅ: Korxonasituasjonen har skapte vanskeligheter for Henrik (22) – har likevel funnet sin måte å takle den på

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags