Fire jenter fra Eidsberg rideklubb skal bryne seg mot de beste

KLARE: Jentene har forberedt seg godt og føler seg klare til å delta på landsmesterskapet.

KLARE: Jentene har forberedt seg godt og føler seg klare til å delta på landsmesterskapet. Foto:

Fire unge, lokale ryttere reiser denne helgen til Drammen for å delta i landsmesterskapet.

DEL

Kaja Linnea Lysne (11) fra Askim, Nicoline Johansen (14) fra Mysen, Celina Ramberg Westgård (13) fra Askim og Ingeborg Linnestad (15) fra Trøgstad rir alle for Eidsberg rideklubb og har klart å kvalifisere seg til landsmesterskapet i sprangridning. Mesterskapet finner sted denne uken på Linnesvollen i regi av Drammen og Omegn Rideklubb. På grunn av koronarestriksjoner er det i år kun 200 ryttere som får delta.

– Jeg og Celina skal starte 90 cm ponni, mens Nicoline og Ingeborg skal starte 110 cm, opplyser Kaja Linnea Lysne.

Jentene forteller at de har forberedt seg lenge.

– Vi har trent i hele vår og vært på de stevnene vi kan være med på for å toppe formen til både rytter og hest før mesterskapet, sier Nicoline Johansen.

Jentene gleder seg til å delta.

– Vi er spente og tror det kommer til å bli utrolig gøy, smiler de.

(Saken fortsetter under bildet)

GLEDER SEG: Fra venstre: Celina Ramberg Westgård (13) fra Askim, Nicoline Johansen (14) fra Mysen og Kaja Linnea Lysne (11) fra Askim gleder seg til mesterskapet. Ingeborg Linnestad (15) fra Trøgstad kunne ikke være tilstede da bildet ble tatt fordi hun allerede har reist til landsmesterskapet.

GLEDER SEG: Fra venstre: Celina Ramberg Westgård (13) fra Askim, Nicoline Johansen (14) fra Mysen og Kaja Linnea Lysne (11) fra Askim gleder seg til mesterskapet. Ingeborg Linnestad (15) fra Trøgstad kunne ikke være tilstede da bildet ble tatt fordi hun allerede har reist til landsmesterskapet. Foto:

God presentasjon

Lederen i Eidsberg rideklubb, Anette Lysne (36) fra Askim, er stolt av jentene.

– Det er en god presentasjon at Eidsberg rideklubb stiller med fire ryttere i dette mesterskapet, med tanke på at vi ikke er en så stor klubb, sier hun og legger til:

– Det er et stort stevne som vil bli filmet og lagt ut på nettet så man kan følge med live.

Eidsberg Rideklubb er for øvrig ikke eneste lokale klubb med deltakere. Også Askim Rideklubb og Tomter Rideklubb stiller med ryttere.


Artikkeltags