Gå til sidens hovedinnhold

Fikk plateslipp spolert av korona-smitten – lørdag holder de konsert

Lørdag sender Smalltown Tommy en direktekonsert der de spiller flere av låtene fra det nye albumet.

– Vi har jobbet lenge med dette albumet og planla lansering i anledning bandets 10-årsjubileum. Plata skulle egentlig vært sluppet i vår, men det gikk jo ikke helt som planlagt, forklarer vokalist i Smalltown Tommy. Tommy Ovrum.

Bandet begynte innspillingen av sitt første album høsten 2018. Prosessen ble lengre en gutta i bandet så for seg.

– Sist gang vi spilt inn noe seriøst bygget vi om Folkvang Grendehus i Båstad. Der brukte vi noen dager på å spille inn en EP. Når vi nå spilte inn en ny plate gjorde vi det hos Velvet Recording med Christer Krogh som produsent. Det ble en veldig annerledes opplevelse, ler bassist Ole Halvor Fossum.

– Hva gjorde at dere brukte så lang tid?

– Låtene ble revet fra hverandre og satt sammen igjen på nye måter. Det var en omfattende prosess, men jeg synes det var verdt det da vi var ferdig. I tillegg har det vært mange spilleoppdrag som vi også har brukt tid på. Men det ble det en bråstopp for når korona-smitten sprette seg. Vi har ikke hatt spillejobber siden mars. Nå har vi bestemt oss for å direktesende en lanseringskonsert der vi skal spille mange av de nye låtene våre, sier Tommy Ovrum.

– Hvordan blir det å spille uten publikum?

– Det er vi nervøs for, ler Fossum og fortsetter:

– Det blir rart å spille uten publikum, men vi i bandet har en god kjemi med hverandre. Så jeg tror det kommer til å gå veldig bra.

– Hvordan har det vært for dere under korona-tiden?

– Vi har savnet å spille sammen. Da korona-smitten spredte seg ble over 20 konserter kansellert i løpet av noen dager. Vi har heller ikke fått øvd sammen før denne uken. Det har vært storartet å komme i gang igjen, sier bassisten.

– Kommer alle låtene ut etter konserten?

– Nei, vi kommer til å slippe noen singler i sommer, men albumet kommer nok ikke ut før litt ut på høsten. Konserten på lørdag blir ganske eksklusiv, blunker vokalisten.

– Er alle de fysiske konsertene deres avlyst?

– Nei, vi har et par til høsten som fortsatt står. Vi håper at ting har roet seg over sommeren og at konsertene kan spilles som normalt. Blant annet skal vi etter planen ha en konsert i Askim Kulturhus i november. Vi gleder oss veldig til det og håper at den spillejobben står, smiler både vokalist og bassist.

Konserten kan du se på Facebook-siden til Smalltown Tommy, Indre Østfold kultur og Askim kulturhus.

Kommentarer til denne saken