Fikk én million kroner av banken til ny skøytehall

Artikkelen er over 1 år gammel

Drømmen om skøytehall er ett steg nærmere.

DEL

Torsdag kveld var Trøgstad Sparebank i det gavmilde hjørnet. En lang liste med lag og foreninger fikk utdelt pengegaver av varierende størrelse. Den største gaven tilfalt Båstad IL skøytegruppe. Med gaven på 1 million kroner er drømmen om byggetrinn 1 på skøytehallen, nærmere enn noen gang.

LES OGSÅ: Rakk å bruke 3 millioner på under 15 minutter: – Vi har veldig tro på at vi får tilbake pengene

– Vi ønsker å være en bidragsyter for at det blir skøytehall i Båstad, sa banksjef Lars André Dingstad-Eriksen fra scenen i hånden hadde han en sjekk på 1 million kroner til skøytegruppa.

De siste 10 årene har banken delt ut 12 millioner kroner fra sitt gavefond. De to siste store gavene var hver på 1 million kroner til den nye stadion på Skjønhaug og nå den nye skøytehallen i Båstad.

LES OGSÅ: Trøgstad-ordføreren: – Skøytehallen er truet – dette er takk for sist fra fylkeskommunen

Mangler den siste millionen

For Skøytegruppa er dette kjærkomne midler. Det gjør at de nærmer seg kravet om egenkapital nok, til å kunne få tippemidlene de har søkt om. Kai Fjeld tok imot sjekken på vegne av skøytegruppa, han var strålende fornøyd.

– Tusen takk for bidraget, vi skal samarbeide godt fremover, sa Fjeld fra scenen.

LES OGSÅ: Stopper millionstøtte til to idrettsanlegg i Indre Østfold

– Vi har et mål om å starte bygge start om ett år. Våren 2020 håper vi å være i gang.

Prosjektbudsjettet for skøytehallens første byggetrinn er på 21.7 millioner kroner. Trøgstad og Eidsberg kommune har sammen bevilget 2.1 millioner kroner, samtidig har Trøgstad kommune sikret de 3 millioner kronene fra fylkeskommunen. Tippemidler utgjør 9.5 million kroner av budsjettet, den søknaden får skøyteklubben svar på i juni. Refusjon på merverdiavgift utgjør 4.1 million, og dugnadsinnsatsen skal utgjøre mellom 1 og 1.3 millioner kroner. Med gaven fra Trøgstad Sparebank mangler skøyteklubben nå cirka 1 million kroner for å realisere drømmen.

– Hvis det er noen som har litt å bidra med er det bare å si fra nå, sa Fjeld til latter fra salen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken