MARKER: Jørgen Syversen (24) og Sander Engsvik (19) er to markinger som liker å tråkke litt ekstra hardt på gasspedalen – men de gjør det på bane og med full kontroll på bilen. Begge er blitt norgesmestere i sine motorsportgrener i år, noe som ble behørig markert ved starten av kommunestyremøtet onsdag.

På banen og i løypa er de noen råskinn. Utenfor banen ba ordfører Theodor Bye (Sp) de to gutta om å kjøre forsiktig og tenke på sikkerheten.

På vegne av hjemkommunen overrakte ordføreren hver av de to norgesmestrene 5.000 kroner og den rykende ferske Ørje-boka til Grete Brustad Nilsen, ledsaget av rosende ord om den sportslige innsatsen til de to unge markingene.

– Jeg tror disse prestasjonene er større enn hva vi kunne få til, fastslo Bye uten et snev av overdrivelse.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jørgen Syversen vant rallycross klasse 3 etter å ha kjørt seks NM-runder – og i hard konkurranse med sambygdingen Simen Engsvik. I denne sporten kjøres det på bane i ulike heat, etterfulgt av finaler.

Fem år yngre Sander Engsvik ble norgesmester i bakkeløp på Lillehammer i april. Bakkeløp er en motorsportgren hvor førerne kjører en fastlagt, stigende løype på kortest mulig tid, og NM-konkurransen foregår over en helg. Begge er fartsfylte disipliner hvor det gjelder å tråkke til for fullt og samtidig ha kontroll på både hender, føtter og bil. Ordføreren slo fast at Sander også er god i rallycross, men at han måtte se seg slått av Jørgen der.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Begge ble karakterisert som rolige karer, men noe skjer med dem når de står på startstreken. Jørgen er en stille og rolig gutt i alle situasjoner. Han har alltid et smil på lur, men rett før et løp er han verken sulten eller snakkesalig. Sander er en veldig rolig og beskjeden gutt, men når kjøredressen er på og han sitter foran rattet, er det en innbitt og konsentrert gutt som gjør alt for å vinne, lød presentasjonen fra bygdas ordfører.

– Vi er veldig stolte av dere, og imponert over den prestasjonen dere har gjort. Det er jo veldig morsomt at lokale sjåfører har kjempet helt i toppen mot resten av landet gjennom hele sesongen. Dere baner vei for andre sjåfører og er store forbilder for alle de yngre motorsportutøverne som er på gang i kommunen, sa Theodor Bye da han overrakte gavene fra kommunen. Med en liten formaning på kjøpet:

– Kjør pent hjem!