Får 25.000 kroner i bursdagsgave av kommunen

Momarken Travbane fyller 100 år. Det markeres blant annet med et V75-stevne og Høst Maraton 24. oktober.

Momarken Travbane fyller 100 år. Det markeres blant annet med et V75-stevne og Høst Maraton 24. oktober.

Momarken travbane fyller 100 år i år. Bursdagsgaven fra politikerne er 25.000 kroner.

DEL

Under formannskapets møte onsdag vedtok politikerne enstemmig å bevilge 25.000 kroner etter en søknad fra markedssjef Kjeld Henning Sandem.

Jubileumsfeiringen startet allerede i januar. Men på grunn av koronasituasjonen er mange arrangementer avlyst.

Nå er imidlertid travbanen åpen for løp igjen, men uten publikum.

Les også: Momarken feirer 17. mai med travløp – må holde igjen på publikum

Stort høstarrangement

Momarken travbane har før mottatt økonomisk støtte fra de fem tidligere kommunene i Indre Østfold. I år valgte Sandem å søke om et tilskudd til jubileet. Et av hovedarrangementene er V75-stevnet 24. oktober. Da arrangeres Norsk Oaks. I den sammenheng planlegges det også å gjøre en innsats for å støtte Rosa sløyfeaksjonen, opplyser Sandem i søknaden.

Løp for varmblodshopper

Norsk Oaks er for treårige, norskfødte varmblodshopper og for treårige norske og svenske kaldblodshopper. Kvalifisering til finalene kjøres på Momarken tirsdag 6. oktober, forklarer Kjeld Henning Sandem.

– Finalene går på vårt V75- stevne lørdag 24. oktober. Her er det 300.000 kroner til vinnerne. Samme dag kjøres også Oaks Revansjen for begge raser. Dette er da for fireårige tilsvarende rase som i Norsk Oaks, opplyser han.

– Skikkelig styrkeprøve

"Som de siste årene, har vi skrevet ut et skikkelig langløp – Høst Maraton, eller Indre Østfold Kommunes løp. Det er på hele 4.140 meter og er en skikkelig styrkeprøve. I fjor kjørte vi Indre Østfold- kommunenes løp for siste gang. I år er det Indre Østfold Kommunes løp som gjelder. Jeg håper at dere viderefører denne tradisjonen og også i år blir med som en av våre hovedsamarbeidspartnere denne dagen. Total pris vil være 25.000 kroner. Da er dere våre gjester inkludert servering, annonser, dekken til vinneren med mer. Kommunen får selvsagt fin fokus, og vi vil sammen med dere tilrettelegge en samling og en hyggelig dag her sammen med oss», skriver Sandem i søknaden.

Les også: Plages av støy og støv: – Vi kan ikke kose oss utendørs

Enstemmig ja

Politikerne i formannskapet bevilger 25.000 kroner. Varaordfører Kathrine Hestø Hansen mener dette er en gyllen anledning for kommunens gjester til å invitere med seg medarbeidere som har jobbet ekstra i en krevende koronatid.

Varaordfører Kathrine Hestø Hansen mener ansatte som har jobbet ekstra hardt under korona-epedemien bør belønnes med besøk på travbanen 24. oktober.

Varaordfører Kathrine Hestø Hansen mener ansatte som har jobbet ekstra hardt under korona-epedemien bør belønnes med besøk på travbanen 24. oktober. Foto:


Artikkeltags