TØNSBERG: På landsmøtet til Norsk Studentunion (NSU) stilte Slitu-jenta til gjenvalg som velferds- og likestillingspolitisk ansvarlig – og kommende år blir det henne som skal kjempe studentenes sak på denne fronten.

– Jeg er veldig glad for at jeg får forsette arbeidet jeg har startet på, sier Heer Aas.

– Hvorfor har du engasjert deg i det studentpolitiske arbeidet?

– Det begynte med at jeg engasjerte med på mitt eget studiested, og så ballet det på seg. Generelt er jeg opptatt av politikk, og jeg vil at alle skal ha det bra.

– Hva blir hovedoppgavene dine?

– Jeg blir å jobbe mest lobbyvirksomhet overfor departementet og Stortinget for å bedre studievilkårene.

LES OGSÅ: Khadra (25) har bodd i Norge i seks år – nå har hun klart målet sitt

– Er det en spesiell sak du er opptatt av?

– Ja, jeg er opptatt av studenters helse. Det er viktig at det forskes mer på dette feltet, men også at vi kan sette i gang gode tiltak for å bedre studentenes helse.

– Hvor studerer du til daglig?

– Jeg går på lektorprogrammet på MF Vitenskaplig høgskole, og planlegger å undervise i historie, samfunnsfag og religion.

– Er det aktuelt for deg å stille til valg som leder av NSU?

– Nei, etter dette året skal jeg tilbake til skolen og gjøre ferdig masteren min.

– Hva skal du undersøke i masteren din?

– Jeg skal jobbe med hvordan vi best kan undervise elevene om terrorangrepet 22. juli 2011. Når jeg skal ut i skolen vil det være ti år siden det skjedde, og temaet må på plass i historieundervisningen. Det undervises lite om det i dag.

LES OGSÅ MER OM: Shahla Valadis kamp i kirkeasyl i Mysen

– Var du selv direkte berørt av hendelsene?

– Nei, men som politisk akitiv vil man alltid bli kjent med noen som var det. Og i klasserommet kan vi stå overfor en situasjon der noen er svært personlig berørt, mens andre bare har lest om det som skjedde. Det er et tema som det er viktig at vi jobber med, det vil bli berørt i mine fag, religion og historie.

Med seg i arbeidsutvalget i NSU har Heer Aas Christina Eide, Julie S.t Iversen(fra Halden), Marte Øien, Stian S. Magelssen og Felipe F. Garcia.