Fakta om koronautbruddet i Norge

Av
DEL

* 255 koronadødsfall er meldt til Folkehelseinstituttet (FHI). Aldersgruppen med flest dødsfall er personer som er 80–89 år gamle, og 53 prosent av alle døde er menn. FHI presiserer at det ikke alltid er mulig å vite om pasienten har dødd av eller med covid-19.

* 9.217 personer har fått påvist smitte av koronaviruset, viser Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) fredag.

* Det er flest smittede i aldersgruppen 50–59 år. Fram til fredag er det 4.596 menn som har fått påvist smitte, og 4.621 kvinner.

* Smittetallet, det vil si hvor mange en smittet person smitter videre, beregnes til å være under én. FHI tok i bruk en ny metode for å beregne smittetallet 1. juli, men et lavt antall registrerte smittede gjør beregningene usikre. Fra 20. april 2020 og inntil utgangen av juni var smittetallet estimert til 0,7.

* Sju koronapasienter er fredag innlagt på sykehus, ifølge VG. Det er en flere enn torsdag. Fire av de innlagte er i region Helse sørøst, to i Helse nord, og én i Helse vest.

* Én pasient fikk fredag behandling i respirator. Antallet er uforandret fra mandag.

* I alt 227 pasienter hadde fram til fredag vært innlagt på intensivenhet.

* 445.946 personer var fram til fredag testet for koronavirus i Norge. 9.217 av dem har testet positivt, altså 2,1 personer per 100 testede.

* Fra den 1. april gikk FHI over til å hente tall på testede fra MSIS' laboratoriedatabase, som er hovedgrunnen til forskjell i antall positive tester og antall bekreftede smittede.

(Kilder: Helsedirektoratet, FHI, MSIS)

Artikkeltags