[Side3] For noen år siden ble det en del oppstyr rundt Facebooks stille utrulling av det som ble omtalt som «Graph Search» - en avansert søkefunksjon der du i praksis bare skrev inn i søkefeltet hva du ønsket å se med helt vanlig språk.

Såpass kraftig var tjenesten, at den kunne krysskoble tilsynelatende uskyldig informasjon til ganske sensitive opplysninger.

Tjenesten ble noe vannet ut, og egentlig aldri lansert på norsk - men mye av funksjonalisten ligger fortsatt innbakt i Facebook.

 

Stalk Scan

Nå er det lansert en ny nettside som lar deg utnytte de funksjonene som en gang ble laget, for å hente ut den «skjulte» offentlige informasjonen du og andre har liggende i din Facebook-profil.

Det er kanskje ikke all verden interessant å sjekke opp deg selv, men tjenesten lar deg blant annet hente ut informasjon om poster, bilder og videoer som andre har kommentert, likt og selv postet.

Vet overraskende mye

Du kan finne ut hvor i verden forskjellige personer har vært. Overraskende nok fant vi ut at Facebook visste vi hadde vært i byer og land vi hadde vært i før Facebook faktisk ble lansert.

Du kan også hente ut informasjon om politiske preferanser, religion og mye annet fjas.

Hvis du synes dette høres litt "stalking" ut, så vil nok personene bak tjenesten være enige. De har nemlig kalt den «Stalk Scanner».