Gå til sidens hovedinnhold

Få har meldt seg på Baglerrennet – fare for å bli avlyst

Artikkelen er over 2 år gammel

Ved midnatt i kveld går fristen ut for å melde seg på søndagens Baglerrennet. – Det er skuffende få som har meldt seg på så langt. Nå håper vi folk viser interesse.

EIDSBERG: Det sier rennleder, Tore Sandem. Han og resten av arrangørstaben i Askim IF, Slitu IF og Eidsberg IL er redde de må avlyse hele turrennet søndag om ikke flere melder seg på. Onsdag formiddag var det bare i underkant av 20 som hadde meldt seg på. Fjorårets renn hadde over 130 deltakere.

LES OGSÅ: Arrangerer minnerenn for Vibeke Westbye Skofterud – håper på over 500 deltakere

– Ikke aktuelt med flytting

– Jeg vet ikke hvorfor så få har meldt seg på til nå. Mulig folk har mye å gjøre og ikke har rukket å gjøre det ennå. Eller så avventer de værvarsel, spekulerer Sandem, og innrømmer at været kan skape utfordringer. Det er nemlig meldt mildvær og regn i helgen, spesielt på lørdag.

– Typisk at det været skulle komme akkurat når vi skal arrangere renn nå som det er fantastisk vintervær ute. Vi håper imidlertid at rennet går som planlagt. For noe flytting til en annen dato er ikke aktuelt. Blir det ikke denne helgen, så blir det ikke Baglerrennet i år.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Det blir alltid litt ekstra arbeid med etteranmelding, så vi håper flest mulig melder seg på i løpet av kvelden. Kommer det ikke flere påmeldinger, så kan det hende vi må avlyse, sukker han.

LES OGSÅ: Gustav (5) debuterte i oldefars hoppbakke

Opp Prestenga

Baglerrennet så dagens lys for første gang i 2011. Da med startsted på Folkenborg, stedet hvor Birkebeinerkongen Håkon Håkonsson ble født i 1204, og med målgang på Askim stadion. 200 løpere stilte til start det første året, og tanken var at rennet skulle bli en tradisjon.

Men så kom noen dårlige snøvintre, og rennet ble flyttet et par år til Sørkedalen utenfor Oslo. Arrangørklubbene, Slitu IF, Askim IF og Eidsberg IL, fant etter hvert ut at dette ble det ble tungvint, og valgte å legge rennet på «is» til muligheten bød seg i Indre Østfold igjen. I fjor var snøen tilbake og Baglerrennet ble arrangert tidlig i mars med start på Tenor skole på Slitu og målgang på Askim stadion. I år er rennet lagt tidlig i februar for ikke å komme for tett opp til Vibeke Skofteruds minnerenn søndag den 24. februar.

I Baglerrennet kan man velge mellom to distanser, 20 kilometer og 30 kilometer. Start er som i fjor ved Tenor skole på Slitu med målgang på Askim stadion.

– Nytt i år er at løypa går opp det nye skileikanlegget på Prestenga i Askim, så der bør det bli bra med folk som heier, mener Tore Sandem.

LES OGSÅ: Johannes (17) flyttet for å satse på idretten: – Nå er det nesten deiligere hjemme hos meg enn hos foreldrene mine

Kommentarer til denne saken