Erna Solberg takket i forrige uke ja til å komme til Indre Østfolds største næringskonferanse fredag 10. februar 2023 i Trøgstadhallen.

– Arrangementskomiteen har over flere år forsøkt å få Solberg til konferansen i Indre Østfold og i år lyktes vi endelig, skriver Lars Andre Dingstad-Eriksen, administrerende direktør i Trøgstad Sparebank på vegne av arrangementskomiteen i en pressemelding.

– Årskonferansen har i de senere år hatt både Trygve Slagsvold Vedum og Thorbjørn Rød Isaksen på programmet og vi opplever at politikerne ser på Indre Østfold om et relevant område, fortsetter pressemeldingen.

I tillegg til Erna Solberg kommer analytiker Stig Erik Brække fra Eika Kapitalforvaltning til å si litt om hvordan krisen i verden påvirker norsk økonomi. Solfrid Flateby kommer også for å motivere deltakerne til hvordan drive virksomhet i en verden som er rask endring.

LES OGSÅ: Her er vinneren av sparebankenes næringspris: – Utrolig stort for oss

– Det er kjempetopp

Årskonferansen i Trøgstad har lenge prøvd å få en sittende statsminister til konferansen. De inviterte statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) uten å lykkes. Men de er glade for at Erna Solberg tar turen.

– Vi synes det er kjempetopp, stor ære til konferansen. Nå er Solberg opposisjonspolitiker og ikke statsminister, så det er sikkert enklere for henne å komme nå. Hun er en stor skikkelse i norsk politikk. Det blir fint å ha en som er leder for et så stort parti som Høyre på besøk, sier Dingstad-Eriksen til Smaalenenes Avis.

Med god hjelp fra lokale politikere fikk de Solberg til å takke ja til å komme på konferansen.

Årskonferansen 2023

Årskonferansen i Trøgstad er den største næringskonferansen og møteplassen for privat næringsliv og offentlig virksomhet i Indre Østfold med over 200 deltakere, heter det i pressemeldingen.

Neste års konferanse vil ha fokus på den makropolitiske situasjonens påvirkning av Norge og Indre Østfold-regionen.

Konferansen ønsker også å vise fram og sette pris på lokale bedrifter med Eika-bankenes Næringspris og den nye Årskonferansens Gründerpris. Deltakere på konferansen vil stemme over fire kandidater nominert fra lokalsamfunnet. Prisen er å hedre lokalt entreprenørskap og heie på lokale bedrifter.

I tillegg vil det være fokus på lokalsamfunnet med blant annet kortreist lunsj fra lokale leverandører.

Årskonferansens Gründerpris

Nytt av året er Årskonferansens Gründerpris. Dette er en pris for å hedre de lokale entreprenørene (innovasjon) og gründerne som tør å satse lokalt.

– Vi har valgt å legge nominasjonskravene lave, slik at vi kan få frem mangfoldet i regionen vår. Vinneren blir valgt fram blant fire kandidater live på konferansen. Muligheten for å sende inn forslag av potensielle kandidater har vært åpen for alle og de fire nominerte er valgt ut av en jury bestående av arrangementskomiteen, står det i pressemeldingen.

Fokuset har vært å få fram mangfoldet i regionen vår og det har vært mange gode kandidater som ikke kom igjennom nåløyet denne gangen.

Årskonferansen er i Trøgstadhallen fredag 10. februar fra 08.00 til 13.00 og arrangeres i samarbeid med: Indre Østfold kommune, Trøgstad Sparebank, Eidsberg Sparebank, Marker Sparebank, Indre Østfold Næringsutvikling og Kvinner i Indre.

Askimingene smilte bredt da de fikk ta selfies med Erna Solberg.