Erik Unaas blir den første sjefen i Vibeke Skofteruds minnefond

NY MANN PÅ LAGET: Erik Unaas er engasjert som daglig leder i Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond. Her er han sammen med Marit Bjørgen, Kristin Westbye og Tormod Skofterud, som alle sitter i minnefondets styre.

NY MANN PÅ LAGET: Erik Unaas er engasjert som daglig leder i Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond. Her er han sammen med Marit Bjørgen, Kristin Westbye og Tormod Skofterud, som alle sitter i minnefondets styre.

Erik Unaas starter konsulentfirma for å ta jobben som daglig leder i Vibeke Skofteruds Minnefond.

DEL

Tidligere ordfører i Eidsberg kommune, og nå styremedlem i Norges Idrettsforbund, får nå en ny lokal rolle. eks-ordføreren er nå hyret inn som ny daglig leder i Vibeke Skofteruds Minnefond.

Den første sjefen

Stiftelsen Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond ble opprettet høsten 2018, kort tid etter at langrennsløperen gikk bort i vannsocooterulykke 38 år gammel. Minnefondet har til nå vært styredrevet, men fra 1. april vil Erik Unaas være engasjert som daglig leder. Minnefondet og har til formål å fremme og yte støtte til allmennyttige og veldedige formål innen psykisk og fysisk helse.

- Jeg har et nært forhold til idretten og fulgte Vibekes karriere på nært hold gjennom mange år. Nå ser jeg frem til å bidra i det viktige arbeidet som minnefondet har startet, sier Erik Unaas.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TRAGISK ULYKKE: Indre Østfold og Slitus skidronning, Vibeke Skofterud, ble brått revet bort etter en vannscooter-ulykke på Sørlandet. 
Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

TRAGISK ULYKKE: Indre Østfold og Slitus skidronning, Vibeke Skofterud, ble brått revet bort etter en vannscooter-ulykke på Sørlandet. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto:

Unaas har de siste 8.5 årene vært ordfører i Vibekes hjemkommune Eidsberg. Han har tidligere lang erfaring som idrettsleder, utøver og sportsjournalist. I fjor ble Erik valgt inn i styret i Norges Idrettsforbund og olympiske- og paralympiske komitè. Han er også aktiv politiker i fylkeskommunen, og valgt inn i fylkestinget for partiet Høyre.

Blir konsulent

Jobben som daglig leder i minnefondet gjør at Unaas ser behovet for å opprette sin egen konsulentvirksomhet. I tillegg skal Unaas jobbe med rådgivingstjenester innenfor omdømme, kommunikasjon og næringsliv, heter det i pressemeldingen. Tormod Skofterud er styreleder i Minnefondet, og skryter av den tidligere ordføreren.

- Vi er heldige som har fått en kapasitet som Erik ombord. Det gjør at minnefondet kan bli enda mer aktivt, og gi enda mer støtte til personer og organisasjoner som har stått frem som sunne og positivt forbilder og vist samfunnsengasjement i henhold til stiftelsens formål, sier styreleder Tormod Skofterud.

Artikkeltags