Eieren fryktet lenge det verste, men over et døgn etter forsvinningen kom gladmeldingen:

– Timmi er funnet, jubler Kåre-Kristian Hansen.

Dermed endte alt godt etter at han tirsdag ettermiddag meldte hunden sin savnet. Da hadde Timmi allerede vært borte i åtte timer.

LES HER: Timmi (5) stakk til skogs etter å ha blitt påkjørt av naboen – nå ber hundeeieren desperat om hjelp

– Jeg klandrer ingen for det som skjedde. Naboen som kjørte på Timmi med et uhell har vært helt enestående og hjulpet meg med å lete. Folk har delt savnetmeldingen og mange har vært bekymret. Jeg har fått flere telefoner fra folk som har lest om dette i avisen og tilbudt seg å hjelpe til. Det er helt enestående hvor villige folk har vært til å lete både dag og natt. Jeg kunne ikke forventet den oppmerksomheten og den hjelpen jeg har fått. Tusen takk, sier en takknemlig Hansen.

Det var en turgåer som til slutt fant hunden.

– Jeg leste om Timmi i Smaalenene i dag og tenkte at da skal jeg gå tur i området der med mine hunder. Jeg gikk først en runde, så fikk jeg en magefølelse på at burde gå en runde til. Da dukket han opp gitt. Jeg var så heldig at jeg fant han. Da ble jeg glad, forteller Arild Danielsen fra Ørje som er turgåeren som lokaliserte Timmi.

– Jeg har selv savnet hund før, heldigvis ikke i et helt døgn, men jeg har kjent på den følelsen. Det er ikke greit. Da er det hyggelig å kunne være til hjelp for andre, sier Danielsen.

Han ringte rett til Kåre-Kristian.

– Jeg ble jo glad samtidig som jeg ikke helt trodde på det, men jeg hadde et håp. Bestefar reiste ut dit. Så ringte han meg med gode nyheter. Da var det noen gledestårer som presset litt på, forteller Hansen.

Selv var han på jobb da Timmi ble funnet. Etter en tur til veterinæren viser det seg at hunden er skadefri etter påkjørselen og etter døgnet på vift.

– Han er friskmeldt hos veterinær, men vi skal likevel følge litt med på formen hans, sier Hansen.

Timmi ble funnet i 13-tiden onsdag cirka to kilometer i luftlinje fra hjemmet sitt. Onsdag kveld tilbringer hunden i godstolen sammen med eieren sin.