Det siste året på videregående skole kan man velge nivå tre i enten spansk, fransk eller tysk. I hvert fag drar elevene på gratis klassetur til utlandet for å praktisere språket og bli kjent med kulturen. De siste årene har det vært vanskelig å gjennomføre språkreisene på grunn av korona. Forrige uke reise spansk nivå 3 til Granada i det sørøstlige Spania, som er en Europas byer med rikest historie.

Undertegnede har selv spansk tre og var med på språkreisen.

Elevene tok et skritt tilbake i tid da de gikk langs de svarte brosteinene i Albaycín og de bratte, smale gatene mellom hvite hus. Etter all svetten i 35 graders vær ble vi belønnet med vakre utsikter og skjulte perler som de lokale lærerne tok oss med på. Nattlivet i Granada var livlig og variert, delvis takket være studentene, som festet fra torsdag til søndag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Undervisning og aktiviteter

Elevene ble delt inn i klasser basert på hvilket nivå vi hadde i spansk, og alle var fornøyde med lærerne. Vi hadde språkundervisning hver morgen, og på ettermiddagen ble vi tatt med på utflukter for å bli bedre kjent med byen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Elevenes favorittaktivitet var guidet tur, på spansk, til Alhambra, som er et palass som ble bygget på midten av 1300-tallet av de mauriske herskerne. I dag er det en av de mest berømte bygningene i Spania. Gåturen over til Generalife var bare på et par minutter, der vi slapp inn i sommerstedet til fortidens konger. I tillegg fikk vi se Flamenco-dansing, ble servert sangría og snakket med den lokale befolkningen.

Ble vi tørste kunne vi kjøpe oss noe kaldt å drikke og fikk automatisk med en tapas på kjøpet, da det er tradisjon i Granada, og på kvelden inntok vi de lokale barene der vi levde oss inn i den spanske musikken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vertsfamiliene

To til tre elever bodde sammen hos spanske vertsfamilier for å ikke bare se, men leve det spanske liv. Folk hadde både gode og dårlige opplevelser – mens noen ble så glade i vertsfamiliene sine at de kunne blitt i Granada for alltid, var det andre som gruet seg til å komme hjem om kvelden fordi de visste at de ville få kjeft for småting som å glemme å skru av lyset, bruke for lang tid i dusjen eller ikke spise opp maten.

Alle fikk innetid klokka tolv, og elevene var alltid ute så lenge som mulig for å få maksimalt ut av uka. Den siste kvelden fikk alle være ute litt lengre, noen fikk innetid klokka ett mens andre ikke fikk innetid i det hele tatt, og alle dro på karaoke bar og levde seg inn i spansk musikk.