Endelig får de drive kiosken: – Dette har vi hatt lyst til lenge

 Markus Thoresen Hakkim (7), Mats Thoresen Hakkim (11), og Nelly Bauer Haug (7) står klare for å servere gode hyttenaboer.

Markus Thoresen Hakkim (7), Mats Thoresen Hakkim (11), og Nelly Bauer Haug (7) står klare for å servere gode hyttenaboer. Foto:

Kiosken på Lyseren har blitt et populært møtested og en populær sommerjobb.

DEL

På det som tidligere ble kalt Frelsesarmeen-sletta på Hemnestangen ble det for drøyt 15 år siden satt opp en liten kiosk. Foranledningen var Lyserendagen, som er en slags Barnas dag på Lyseren. De senere årene har kiosken hatt åpent hver dag i sommermånedene. Det er barn som bor på hyttene, med god hjelp av foreldre, som drifter den lille kiosken. Da Smaalenenes Avis var innom var det mange som koste seg med nybakte kanelsnurrer og en kaffekopp. Mats Thoresen Hakkim (11), Markus Thoresen Hakkim (7) og Nelly Bauer Haug (7) står klare i kiosken for å servere gode hyttenaboer.

– Hvordan går salget?

– Det går bra. Det er veldig morsomt å stå her. Det er første sommeren vi jobber i kiosken, det er noe vi har hatt lyst til å gjøre lenge, sier de tre blidt til lokalavisen.

– Hva er det dere selger mest av?

– Vi selger mest kanelboller og kaffe. Mamma har hjulpet oss med bolledeigen, smiler barna.

(Saken fortsetter under bildet)

 Markus Thoresen Hakkim (7), Mats Thoresen Hakkim (11) og Nelly Bauer Haug (7) har denne uken ansvaret for kiosken på Hemnestangen. De tre koser seg med å selge boller og is til hyttenaboene.

Markus Thoresen Hakkim (7), Mats Thoresen Hakkim (11) og Nelly Bauer Haug (7) har denne uken ansvaret for kiosken på Hemnestangen. De tre koser seg med å selge boller og is til hyttenaboene. Foto:

Blant gjestene som koser seg i sola ved kiosken sitter Øyvind Andreassen og lederen av Hemnes vel på Lyseren, Arild Hansen.

– Dette er et veldig sosialt tilbud. Det er en fin møteplass og en morsom aktivitet for barna. Dette er for mange det første møtet med å ha en jobb smiler Andreassen.

– Fortell litt om årets sesong?

– Vi i styret var usikre på om kiosken skulle holde åpent denne sesongen på grunn av koronaviruset. Vi landet på at vi holder åpent, men følger smittevernsneglene FHI har laget. Derfor er det godt oppmerket hvor man kan stå. Det er satt opp en ny vaskeservant og i kiosken er det gjort flere tiltak for å unngå smitte, forklarer vel-leder Arild Hansen.

(Saken fortsetter under bildet)

Øyvind Andreassen og Arild Hansen syns kiosken er et fint sosialt møtepunkt for hyttenaboene på Hemnestangen.

Øyvind Andreassen og Arild Hansen syns kiosken er et fint sosialt møtepunkt for hyttenaboene på Hemnestangen. Foto:

– Hvordan fordeles ansvaret for kiosken?

– Det går på rundgang mellom de som ønsker å drifte den. Det er omtrent 180 hytter i vellet. Vi holdet åpent fra sankthans til 10. august i år. Den som driver kiosken har ansvar for innkjøp og drift den uken, de tar også overskuddet. Det bruker å bli nok til en Ipad eller noe annet fint, sier Hansen.

– Hva er den store favoritten?

– Det må bli kanelbollene, dem går det i snitt 50 av om dagen, smiler Hansen og Andreassen.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken