EM i rallycross går uten Thomas (23) – har likevel planer om mye kjøring

IKKE EM: Thomas Bryntesson kommer ikke til å kjempe om EM-tittelen i rallycross i år. Pengene strakk ikke til. Nå blir det i stedet enkeltløp.

IKKE EM: Thomas Bryntesson kommer ikke til å kjempe om EM-tittelen i rallycross i år. Pengene strakk ikke til. Nå blir det i stedet enkeltløp. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

For første gang på tre sesonger går EM i rallycross uten Thomas Bryntesson. – Det er klart det er kjedelig, sukker sølvvinneren fra 2017.

DEL

NMK Trøgstad-føreren har kjempet en hard kamp om å få inn nok midler til å kjøre full sesong i EM i rallycross i «verstingklassen» supercar. Nå er påmeldingsfristen gått ut og ingen Thomas Bryntesson å se.

LES OGSÅ: Derfor kommer ikke Petter (44) til å delta i Rallycross-VM i år

– Tilbudene var der

– Jeg hadde tilbud fra mange forskjellige team. Noen veldig gode. Men jeg manglet likevel litt penger til å kunne få til full satsing. Dessverre, forteller 23-åringen, uten å ville si hvor mye penger som manglet. Men for å få innpass i et EM-team kreves et millionbeløp.

– Jeg har mange sponsorer i Töcksfors og i Indre Østfold. De er jeg takknemlig for at støtter meg. Uten dem hadde det ikke blitt kjøring i det hele tatt. Så har jeg to litt større i Interjakt og Aircoil. Men jeg skulle gjerne hatt et par skikkelig store. Det ville ha reddet sesongen, mener Bryntesson.

Dermed blir det nå en mellomsesong for den sympatiske norsk-svensken som i 2017 tok EM-sølv, mens han i fjor ble nummer fire.

– Nå som det ikke blir full sesong i EM, så får vi bedre tid til å jobbe med sponsorer med tanke på neste sesong. For jeg skal fortsette med rallycross, poengterer han.

LES OGSÅ: Engelsken til Petter Solberg latterliggjøres i Norge – men hva mener egentlig britene om språket hans?

Skal kjøre mye forskjellig

Det blir likevel mye kjøring også i år på Bryntesson.

– Vi jobber med å få til enkeltløp i EM, som rundene på Lånke og Höljes. Kanskje også enkeltløp i GRC Europe og RallyXNordic. Det blir viktig å få vist seg fram internasjonalt med tanke på neste sesong, mener han.

– Jeg har jo også Supercar Lite-bilen fortsatt, så det kan også tenkes det blir kjøring med den i år. Så blir også enkeltløp i rally med Volvo’n. Det er god kjøretrening. Dessuten skal jeg til uka også til Belgia med Stian Sørlie (fra Spydeberg) for å kjøre gokart i en uke. Kanskje blir det litt gokartløp også i år. Det er billig, samtidig som jeg får god kjøretrening, mener Bryntesson, som i sine yngre dager kjørte aktivt i gokart.

LES OGSÅ: Bilsportprofil har flyttet til Indre Østfold: – Jeg fikk nesten kultursjokk

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken