Sander Julien er fostret opp i HK Eidsberg, men har de siste par sesongene vært en del av Halden Topphåndballs juniorsatsing i Østfold. Nå blir han en del at av klubbens A-stall i eliteserien.

– Tatt store steg

Trenerteamet, med den tidligere tysklandsproffen og landslagsspilleren Jan Thomas Lauritzen og Mysen-mannen Sigvald Veim Andreassen i spissen, sier følgende i en pressemelding om signeringen:

– Sander har vært en viktig del av klubbens satsing på unge lokale spillere. Han kom inn som hospitant, og har virkelig jobbet hardt for å spille seg inn på klubben a-lag. Han har tatt store steg de siste sesongene på juniorlaget og er en som alltid står frem som et godt eksempel. Hans energi og gode humør er en viktig del av hvordan vi ønsker å fremstå på og utenfor banen. Han er viktig i alle deler av det å være i et lagsmiljø og vil være god ambassadør for HTH-kulturen i tillegg til å være et lokalt forbilde.

(Saken fortsetter under bildet)

– Det at Sander velger å signere for klubben er viktig for vår identitet og et signal om at vi ønsker å satse på egne spillere også i fremtiden. Vi håper dette er et sterkt signal på at man kan fortsette utviklingen hos oss som klubb, noe som vil være viktig med tanke på fremdriften av gutteprosjektet i Østfold, forklarer trenerteamet.

LES OGSÅ: Disse damene har funnet tonen – nå stiller de felles lag

– Klar for nye opplevelser

For 18 år gamle Sander Julien er det stort å ha signert for eliteserieklubben.

– Det er veldig gøy å kunne få denne muligheten, og spesielt i så ung alder. Fra første hospiteringstrening med Halden har det alltid vært et mål å kunne bli en del av elitestallen. Nå som muligheten byr seg er det vanskelig å ikke være noe annet enn glad. Jeg gleder meg til å bli en del av stallen til Jan Thomas og Sigvald. Jeg er klar for nye opplevelser og tøffe kamper fremover og håper jeg etter hvert kan bidra positivt i disse kampene, forteller kantspilleren.

Sander Julien har allerede fått prøve seg i eliteserien for Halden. Faktisk har han vært på banen i 13 kamper. To mål har det blitt. Den første scoringen kom 20. februar hjemme i Remmenhallen mot Runar.

– Det var sinnssykt følelse. Jeg kom på kontring alene med målvakten. Jeg hadde bare så ekstremt lyst til å sette ballen i mål. Da ballen gikk inn, jublet hele hallen, også lagkameratene. De var glade på mine vegne. Det å score i Remmenhallen er noe av det sjukeste jeg har gjort. Hele kampen ble en stor opplevelse jeg tror mange kommer til å huske en stund, forteller han om kampen som Halden Topphåndball vant 35–24.

Sander Julien mener guttesamarbeidet i Østfold skal ha mye av æren for at han nå har kommet så langt.

– Gutteløftet har hatt veldig mye å si! Det er grunnen til at jeg i dag får denne muligheten til å spille håndball på toppnivå i Norge, og at jeg har utviklet meg i den retningen som jeg har ønsket. Jeg hadde ekstremt lyst til å være med på dette samarbeidet og vise at guttehåndballen i Østfold kan være med å få frem enda flere spillere på toppnivå, sier han.

LES OGSÅ: Hattestad gir seg som landslagstrener: – Har kjent på dårlig samvittighet