Elever fra Mysen utmerket seg med snedig bedriftsidé

På grunn av koronasmitten fothilser Mathea Marie Karlsen Engevold og Eline Konstanse Carlsen Finnestad på Irene Bergsland fra Ungt Entreprenørskap i Østfold.

På grunn av koronasmitten fothilser Mathea Marie Karlsen Engevold og Eline Konstanse Carlsen Finnestad på Irene Bergsland fra Ungt Entreprenørskap i Østfold. Foto:

To ungdomsbedrifter fra Indre Østfold utmerket seg under årets avlyste fylkesmesterskap.

DEL

– Det var synd at fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter ble avlyst. Vi setter pris på at også Ungt Entreprenørskap fant en annen løsning slik at vi likevel får vist det vi har gjort og lært gjennom bedriftene våre, sier Mathea Marie Karlsen Engevold og Eline Konstanse Carlsen Finnestad.

Selv om fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter ble avlyst på grunn av koronasmitten, så fikk PaintingTime UB fra Mysen utdelt 2. plass for beste nettsted av Ungt Entreprenørskap i Østfold. PaintingTime UB har tatt gjenbruk litt lenger en det som er vanlig.

– Vi maler med maling som folk ikke har bruk for lenger, da blir den ikke kastet. På denne måten har vi trent på å se muligheter og gjøre noe med dem, forklarer de unge bedriftslederne.

PaintingTime UB er drevet av Mathea Marie Karlsen Engevold, Eline Konstanse Carlsen Finnestad, Frida Hammersborg og Malin Thorvaldsen Nordby.

Under fylkesmesterskapet skulle elever fra rundt 70 Ungdomsbedrifter deltatt i 15 ulike konkurranser. I beste logo, beste nettsted og beste forretningsplan hadde tre ulike juryer allerede vurdert innsendte bidrag, og kåret vinnere. Ungt Entreprenørskap valgte derfor å overraske elever ved Askim videregående skole og Mysen videregående skole med å dele ut to av premiene. I tillegg til 2.-plassen som gikk til PaintingTime UB fikk også Dela Data UB fra Askim utdelt 3.-plassen.

– Selv om det fysiske fylkesmesterskapet måtte avlyses, har alle elevene uansett lært mye gjennom Ungdomsbedriftene sine. I løpet av skoleåret har de skapt verdier, samarbeidet med næringslivet, og fått trene på å løse uforutsette problemer uten en fasit. Ikke minst har dere trent på samarbeid. Alt dette er ferdigheter for fremtiden, og kunnskapen tar elevene med seg videre – i skolegang og ut i arbeidslivet, påpeker Irene Bergsland fra Ungt Entreprenørskap.

Artikkeltags