Tredjeårselevene på musikklinja har en klassegris, starter Nina Aanestad (18) fra Hobøl. Hun er bedriftens nestleder mens Isabella-Benedicte Kopperud (18) fra Askim er lederen.

– For to år siden skulle vi lese ei novelle i norsk som heter «Grisen», så tegna en gutt i klassen en gris, og den syntes klassen var så fin at vi printa den ut og hang den opp. Vi har kjøpt en ramme til ham og alt mulig, så han henger litt tryggere, sier hun.

Kopperud forteller at elevene har et fag som heter instruksjon og ledelse, der de lager en elevbedrift. Tavla var full av forslag til navn, men «Piglet» vant alltid fram på et eller annet vis.

Utveksling til Italia eller Spania

Pengene som de 11 elevene tjener på spillejobbene, sparer de til utveksling til Spania eller Italia.

– Vi trenger rundt 50.000 kroner, så vi prøver å tjene mest mulig, kanskje til og med litt ekstra som vi kan bruke til lommepenger, men det vi ikke tjener må vi punge ut med selv, sier Kopperud.

Tredjeårselevene skal se hvordan musikkundervisningen er i utlandet, kanskje til og med besøke museer eller andre severdigheter. De kommer også til å opptre der, og spille musikk på kafeer, puber og slikt. Repertoaret er klart, og forventningene til uka på utveksling er skyhøye.

Musikk i fremtiden

Aanestad er usikker på om musikken kommer til å bli en hobby eller et yrke, men hun er bestemt på at hun kommer til å drive med musikk i fremtiden på et eller annet vis.

– Dette prosjektet er en fin erfaring, men det er vanskelig å vite hva jeg vil i fremtiden. Det hadde vært veldig gøy å fortsette med musikk, men vi får se på hvilken grad jeg tar det til, sier hun.

Kopperud vil både studere juss og synge på Den Norske Opera.

– Musikklinja gir meg den studiekompetansen jeg trenger for å studere juss, og så blir de tre årene på videregående litt morsommere enn vanlig studiespesialisering, i tillegg til at klassen på musikklinja er som en familie, sier hun.

Når det kun er 11 tredjeårselever på musikklinja, så blir klassen til en sammensveisa gjeng.

– Jeg synger jo også opera, og den store drømmen er å synge på Den Norske Opera, avslutter Kopperud.