Positive og smittevernsbevisste ungdommer arrangerte julekonserten «Tre nøtter fra musikklinja» torsdag 17.desember. Et fyrverkeri av en julekonsert, ble streamet av deres egen produksjonsgruppe, Funky Ducks Productions, på sin egen Facebook-side, samt musikklinjas Facebook-side. Der fikk folk muligheten til å følge konserten, som vanligvis blir arrangert i en fullsatt Askim kirke. På grunn av korona-situasjonen måtte elevene tenke digitalt.

– For elevene har det vært en gyllen mulighet til å jobbe praktisk ved å produsere, promotere og organisere konserter på nye og kreative måter. Dette mener vi bidrar til økt læringsutbytte hos oss elever som gjennom året, slik som resten av underholdningsbransjen, har hatt det vanskelig. Den praktiske jobbingen har gjort at vi har fått et veldig realistisk syn på hvordan bransjen er. Mulighetene til å være utøvere på de faste arenaene har blitt begrenset og vi blir derfor nødt til å skape egne, sier Vilde Klever i elevbedriften i Funky Ducks Productions.

Konsertenes navn var inspirert av juleeventyret «tre nøtter til Askepott» hvor Askepott får tre magiske hasselnøtter. Hver hasselnøtt inneholder et antrekk.

(Saken fortsetter under bildet)

Elevene laget en helaften med musikk med tre konserter etter hverandre. Konsertene ble spilt av klassene hver for seg. I tillegg til å skapte god julestemning, kunne alle seerne være med på å utgjøre en forskjell for dem som ikke får en like god jul som oss, ved hjelp av en pengeinnsamling.

– Vi samlet inn hele 6.250 kroner til Flyktninghjelpens arbeid med bistand og brønnbygging, menneskerettighets kamp og ikke minst deres arbeid for å forhindre spredningen av Koronavirus i de sårbare flyktningleirene verden over, sier Klever.