I høst får innbyggerne i denne kommunen null kroner i eiendomsskatt

Skatte-reduksjon: Petter Ole Kirkeby (Sp) fikk flertallet i komunestyret med på å redusere eiendomsskatten. I høst får innbyggerne derfor null kroner å betale inn til kommunekassa.

Skatte-reduksjon: Petter Ole Kirkeby (Sp) fikk flertallet i komunestyret med på å redusere eiendomsskatten. I høst får innbyggerne derfor null kroner å betale inn til kommunekassa. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

TRØGSTAD: Innbyggerne i Trøgstad skal ikke betale inn mer i eiendomsskatt i år. Eiendomsskatten for 2. termin 2017 blir fakturert med kr 0, melder kommunen på sin nettside.

Mister 6 millioner

Årsaken til denne meldingen er at kommunestyret vedtok i juni å senke årets sats for eiendomsskatt fra 4 til 2 promille. De var planlagt at 12 millioner kroner i eiendomsskatt skulle komme inn i kommunekassa. Nå er den summen redusert til 6 millioner kroner.

I kommunestyret i juni gikk flertallet inn for å redusere eiendomsskatten på grunn av at kommunen skal slå seg sammen med Eidsberg, Askim, Spydeberg og Hobøl.

– Derfor ønsker vi at pengene skal komme kommunens egne innbyggere til gode, forklarte forslagsstiller og gruppeleder Petter-Ole Kirkeby i Senterpartiet i junimøtet.

Partiet fikk med seg H, Frp og KrF på sitt forslag. Ap stemte mot. Forslaget fra Senterpartiet innebærer at eiendomsskatten i år reduseres fra fire til to promille

– I Trøgstad har vi betalt inn eiendomsskatt to ganger i året. Dette vedtaket betyr at innbyggerne ikke skal betale mer eiendomsskatt i år. Det holder med summen de betalte inn i våres, forklarer Petter-Ole Kirkeby.

Dette vedtaket fører til at innbyggerne får null koner i eiendomsskatt.

LES OGSÅ: Disse søker om fritak fra eiendomsskatten 

Null kroner i gebyr

– Endringen innebærer at de fleste eiere av boliger og fritidsboliger er fakturert for hele årets eiendomsskatt i 1. termin 2017. Unntaket er eiendommer hvor det har vært et eierskifte i løpet av første halvår. For disse må det foretas en ny avregning mellom kjøper og selge. kommunen. Normalt ivaretas denne type oppgjør av eiendomsmegler. Men, fordi det nå er vedtatt en endring midt i året, må kommunen foreta et etteroppgjør for eiendommer som har byttet eier i løpet av første halvår, står det på kommunens nettside.

LES OGSÅ: Kommunene som slås sammen vil bygge for 1,3 milliarder kroner neste tre år

Artikkeltags