ASKIM: I tv-programmet «Norske rotehjem» 5. oktober med programleder Synnøve Skarbø kan du følge ryddeoperasjonen hjemme hos familien Glomvik i Askim. Hvordan blir man så del av TVNorges nye programserie om det kanalen kaller «de mest ekstreme utgavene av rotehjem her i landet»?

 

Litt spente

– Dette er konas verk, sier far i huset, Joachim Glomvik (41). Han forteller at kona Guro (33) så en påmelding på nett til et program som handlet om å rydde i hjemmet – og mente dette måtte være en mulighet til å få orden i kaoset i kjelleretasjen.

– Hun meldte oss på. To castingdamer kom på besøk og deretter kom beskjeden om at vi var plukket ut som deltagere i et av programmene. Når kona vil dette, kan jeg jo ikke nekte heller, sier Joachim Glomvik – og legger ikke skjul på at det er bra for familielivet å få ryddet opp:

– Hun har helt rett. Dette er bra for oss.

Familiefaren innrømmer samtidig at de er litt spente foran visningen av episoden på TVNorge torsdag 5. oktober. Han får tekstmeldinger og tilbakemeldinger fra venner og kjente om den forestående begivenheten.

– Vi er vel mest spent på klippinga, hvordan dette kommer frem på tv. Vi har ikke sett noe av programmet på forhånd, sier Glomvik til Smaalenenes Avis.

Barndomshjemmet

– Hvordan ble det så rotete hos dere at det kvalifiserte til deltagelse i en tv-serie om norske rotehjem?

– Jeg kjøpte barndomshjemmet mitt i 2011 og satt alene med et stort hus med to etasjer. I kjelleren lå det masse ting etter besteforeldrene mine, som drev stoffbutikk i gågata i mange år. Da jeg traff min nåværende kone og vi flyttet sammen, hadde hun også litt med. Vi har begge to barn fra tidligere forhold, og har fått barn sammen. Så det ble travelt med jobb og unger og masse aktiviteter. Det ballet seg på, og rotet i kjelleren tok overhånd, forteller 41-åringen, som mener dette er en situasjon mange familier vil kjenne seg igjen i. Ting blir stuet bort og utvikler seg til et problem man knapt vet hvor man skal begynne å ta tak i.

 

Ble fint lekerom

Dette er også utgangspunktet for tv-serien. Alle som eier bolig vet hvor lett det kan være å miste oversikten og plutselig føle seg fanget i sitt eget rot. Deltagerne er fargerike mennesker som alle har et felles problem: At rotet har overtatt fullstendig, og at dette påvirker følelsene til det ekstreme, som det heter i omtalen fra TVNorge.

LES OGSÅ: Den svarte soppen er en pine, men kan bli borte fra veggen på få minutter

– Under innspillingen ble det satt inn både møbelsnekker og stylister. Selve ryddejobben måtte vi gjøre selv. Vi ryddet, og de stasjet. Alt ble gjort i løpet av to dager, forteller Joachim Glomvik.

– Kastet dere mye?

– Ja. Du blir kanskje overrasket, men vi måtte kaste enormt mye. Samtidig dukket det jo opp en del småtteri, barndomsminner og ting etter far, som det er fint å ta vare på.

Så skal det også røpes at familien er godt fornøyd med resultatet. Den rotete kjelleren er blitt et populært lekerom for parets tre gutter på åtte, ti og elleve år.

– De storkoser seg, sier Joachim Glomvik.