Etter to sesonger og 13 mål på 54 kamper for Vålerenga går nå ferden videre til HamKam. Eidsbergingen har signert en 4-årskontrakt med Hamar-klubben.

– HamKam er en kul klubb, i en flott by med en intim stadion. Kamma er i spennende utvikling og jeg håper å kunne bidra med mange mål, sier Henrik Udahl på HamKams hjemmeside.

– Vi er veldige glade for at Henrik valgte HamKam. Vi har signert en god spiller som kjenner Eliteserien godt. Han gir laget vårt både fart og aggressivitet og passer fint inn i måten vi ønsker å spille på. Vi har fulgt ham en god stund, hatt gode samtaler og gleder oss veldig til å jobbe med ham som HamKam-spiller», sier klubbens hovedtrener, danske Jakob Michelsen på klubbens hjemmeside.

Gode skussmål

Henrik Udahl får også gode skussmål fra Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo.

– Henrik er en fantastisk gutt som jeg unner alt godt. Han har tatt steg siden han kom til Vålerenga, men i den alderen han er i trenger han å få spille enda mer, og da gjerne i tospann med en spiss til. Det tror jeg han vil få gode muligheter til i HamKam, sier Fagermo på Vålerengas hjemmeside.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Der innrømmer også spissen at han synes det er litt vemodig å forlate «Oslos stolthet».

– Jeg er veldig takknemlig for de to årene jeg har hatt. Det har vært en drøm å spille for Vålerenga i samtlige kamper. Jeg får gåsehud av å tenke på det forholdet jeg fikk til supporterne, og sitter igjen med scoringa mot Lillestrøm som det aller største høydepunktet, sier Udahl og fortsetter:

Følte han måtte videre

– Jeg kommer til å savne å score foran Østblokka, men du skal ikke se bort ifra at det skjer neste år, smiler han lurt og legger til:

– Grunnen til at jeg tar dette valget nå er fordi jeg var forespeilet samme rolle også i 2023. Tre år på benken i den alderen jeg er i er nesten kroken på døra for egen utvikling, avslutter Udahl, som i 2020-sesongen ble toppscorer i obosligaen for Åsane med 19 mål.

HamKam ble for øvrig nummer 13 i eliteserien i år etter 6 seirer, hele 13 uavgjorte og 11 tap. Laget scoret nest færrest med 33 mål.