Deler hverdagen gjennom bloggen

Blogghverdagen: Line Cecilie Larsen (18) og mamma Berit Larsen (55) er ofte ute i denne svingen i sentrum av Mysen for å ta bilder til blogginnlegg. Mamma Berit er Line Cecilies fotograf når det kommer det å ta bilder til bloggen.

Blogghverdagen: Line Cecilie Larsen (18) og mamma Berit Larsen (55) er ofte ute i denne svingen i sentrum av Mysen for å ta bilder til blogginnlegg. Mamma Berit er Line Cecilies fotograf når det kommer det å ta bilder til bloggen.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Line Cecilie startet sin første blogg i 2009. Gjennom årene har hobbyen gitt henne både sponsing og opptil tusen lesere om dagen.

DEL

– Hvorfor begynte du å blogge?

– Jeg startet å blogge i 2009, da opprettet jeg min første blogg. Siden det har det vært litt av og på, men i 2012 startet jeg å blogge for fullt. Jeg er veldig glad i å ta bilder så grunnen til at jeg startet å blogge er vel at jeg ville ha et sted å dele bildene jeg tok og teksten jeg skrev uten at det måtte publiseres på Facebook.

– Hva handler bloggen din om?

– www.licela.blogg.no handler om min hverdag, i bilder og tekst. Den handler mye om mote og klær. Det er en av interessene mine, og derfor er det naturlig at det tar så stor del av bloggen som det gjør. Dagens antrekk er det innlegget som går igjen flest ganger.

– Hvor mange lesere har du om dagen?


– På gode dager har jeg som regel et lesertall på to hundre. Jeg prøver å publisere to innlegg om dagen, men det er ikke like enkelt å få til det hver dag. Hvis jeg ikke har to innlegg som er interessant og tiltrekker seg lesere, er det bedre å publisere ett bra innlegg. De som lever av å blogge er veldig flinke til å bruke fantasien og planlegge gode innlegg, synes jeg. På mine beste dager har jeg hatt opptil tusen lesere, noe jeg synes var veldig bra.

Hva er målet ditt med bloggen?

– Jeg vil ikke si jeg har et mål med bloggen akkurat nå. Nå vil jeg at bloggen skal være mer som en hobby, der jeg kan dele hverdagen min. Jeg kunne godt tenkt meg å ha dette som en fast jobb, der jeg hadde en fast inntekt, men det er vanskelig å komme så høyt som blogger.

– Har du blitt sponset?


– Jeg blir dessverre ikke sponset nå, men det er fordi bloggen har vært litt opp og ned i det siste. Før ble jeg sponset mye, med alt fra hudpleieprodukter, sminke, klær og utstyr til mobiltelefoner. Da jeg fikk disse tingene testet jeg dem ut og skrev innlegg om produktene.

Hvordan tror du at bloggen din kunne nådd til topps?


– For at bloggen skulle blitt en toppblogg i Norge måtte jeg blogget mer. Toppbloggerne i Norge er til dags dato flinke til å skrive mange innlegg om dagen. Jeg mener det er viktig å svare på spørsmål ofte, fordi leserne er opptatt av å få et personlig forhold til deg. Bloggen må også inneholde mange fine bilder, synes jeg. Eirin Kristiansen og Krissy synes jeg er to bloggere som har alle kravene for å være en god blogger.

Hva er mener du om bloggere som driver med bilderetusjering?

– Det er selvfølgelig ikke bra å redigere bildene slik. Det er med på å lage kroppspress. Samtidig kan jeg skjønne bloggerne, noe jeg tror veldig mange andre gjør også. De føler at de må framstå som perfekte til enhver tid, og alle er alltid ute etter å pirke på noe. De får kanskje hundrevis av hat-kommentarer hver dag om hvordan de ser ut. Derfor er det lett å forstå at de redigerer litt her og der.  Et eksempel er jo Caroline Berg Eriksen som har retusjert seg tynnere på noen bilder. Min mening om det er at jeg synes det har vært altfor mye mediestorm rundt henne. Jeg skjønner hvorfor hun gjorde det hun gjorde fordi hun er en toppblogger som får mye hets og mange stygge kommentarer på grunnlag av hvordan hun er som person. Da synes jeg det ikke bare er henne som gjør noe galt. Egentlig synes jeg det ble veldig mye unødvendig styr rundt den saken.

– Har du opplevd stygge kommentarer?


– Jeg har opplevd noen selvfølgelig, det tror jeg alle bloggere gjør. Det har bare skjedd et par ganger, og de er ikke på langt nær så stygge som toppbloggere opplever. Det har vært kommentarer som «bortskjemte drittunge», men ikke noe jeg tar meg veldig nær av. Du kan egentlig bare le av det.  De stygge kommentarene jeg får er selvfølgelig fra anonyme, så jeg aner ikke om det kan være henne som sitter ved siden av meg på skolen. Flere av toppbloggerne har stengt kommentarfeltet sitt, eller gjort det om slik at du må logge inn med for eksempel Facebook hvis du skal kommentere. Det mener jeg er bra, selv om det ikke burde vært nødvendig. Jeg har aldri vurdert den ordningen selv, siden jeg ikke får så mange kommentarer. Men det hadde vært morsomt å få vite hvem som sitter og skriver stygt til meg.

– Hva er det morsomste du har opplevd med bloggen?

– Det morsomste er å bli kjent igjen av nye folk på gaten eller andre steder. De kommer bort og sier at de vet hvem jeg er og at de leser bloggen min og synes jeg er en stor inspirasjon for dem.  Det verste jeg har opplevd er at jeg har blitt ledd av fordi jeg har valgt å drive med blogg, men jo mer kjent jeg har blitt jo mer har det blitt akseptert. Jeg tror det har noe med at det er få som blogger i Indre Østfold, noen synes det er teit for det er ikke så vanlig. Det er nok helt annerledes i de store byene.

– Har du tenkt på å slutte?

– Ja, jeg har hatt lyst til å slutte i visse perioder. Grunnen til det er lite tid og motivasjon på grunn av få lesere eller inspirasjon til gode innlegg. Når det skal være sagt har jeg aldri sluttet og det er fordi jeg har fått en lidenskap for det og det er noe jeg elsker.

– Vil du anbefale andre å starte en blogg?


–Ja, det vil jeg anbefale. Det er veldig morsomt, men det krever sitt hvis du vil ha en oppegående blogg. Det er vanskelig å holde lesertallet oppe hele tiden. For å ha mange lesere må bloggen din hele tiden ha den god kvalitet på bilder, tekst og inspirasjon, noe som alle kan ha lyst til å lese til enhver tid. Det er en morsom plattform å dele hverdagen sin på.

– Hvordan ser fremtiden din ut?

– Jeg vil fortsette å blogge regelmessig. I sommer starter jeg på mitt andre år ved Medier og kommunikasjon i Mysen, så planen er å gå ferdig de årene før jeg blir noe innen fotografi. Drømmen er å bli fotograf i et magasin.
 

Artikkeltags