12 engasjerte Østfold-ambassadører fikk et innblikk i hva Mysen har å by på

FRA INDRE: Østfold-ambassadørene Tor Jacob Solberg, Maren Anna Brandsrud og Stig Olsen er tre av fire Østfold-ambassadører fra Indre Østfold som skal være med å framsnakke fyket i året som kommer.

FRA INDRE: Østfold-ambassadørene Tor Jacob Solberg, Maren Anna Brandsrud og Stig Olsen er tre av fire Østfold-ambassadører fra Indre Østfold som skal være med å framsnakke fyket i året som kommer. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– De som kommer utenfor Indre Østfold trenger å komme hit og se hva som skjer her oppe.

DEL

MYSEN: Slik lyder oppfordringen fra de lokale Østfold-ambassadørene Stig Olsen fra Askim, Maren Anna Brandsrud fra Eidsberg og Tor Jacob Solberg fra Skiptvet. Søndag var alle 12 Østfold-ambassadørene samlet på Bamsrudlåven i Mysen for å lære hva som rører seg i næringslivet i Indre Østfold-byen. De neste året skal de framsnakke fylket, og tilbringe en dag i hver av de seks Østfold-byene.

LES OGSÅ: Østfold-ambassadør vil gjerne ha tips om steder han kan besøke

Visste lite om Mysen

Tre av fire ambassadører fra Indre Østfold var til stede, i tillegg til Eidsberg-ordfører Erik Unaas og næringsrådgiver Carsten Lier i Eidsberg kommune. Sistnevnte fortalte hva som skjer i næringslivet i Mysen og Eidsberg om dagen, med masse spennende bedrifter som stadig utvikles.

– Flertallet av ambassadørene har ikke vært i Mysen før, og vi ga et blikk på de store linjene. For eksempel er det ikke mange som vet at Nortura Hærland og datterselskapene har 800 ansatte, og dermed er Østfolds største private arbeidsplass, sier Erik Unaas, som mener at ambassadørprosjektet er noe av det beste han har sett i sin tid som ordfører.

(Saken fortsetter under bildet)

SAMLING: Lørdag og sløndag besøkte Østfold-ambassadørene Halden og Mysen. I Mysen fikk de møte næringsrådgiver Carsten Lier og ordfører Erik Unaas.

SAMLING: Lørdag og sløndag besøkte Østfold-ambassadørene Halden og Mysen. I Mysen fikk de møte næringsrådgiver Carsten Lier og ordfører Erik Unaas. Foto:

– Verdiskapning

Østfold-ambassadørene fikk også ny kunnskap om utvidelsen av Indre Østfold fengsel med 140 nye arbeidsplasser, og at 25 aspiranter har startet fengselsundervisning i Mysen. Interessen var også stor for å høre om nyetableringen av hotellet på Brennemoen.

– Næringslivet i Eidsberg er spennende og bedriftene bidrar med mange arbeidsplasser og verdiskapning i Østfold. Jeg synes at kommunen og ordføreren er flinke til å jobbe for å gjøre det til et attraktivt sted å bo og drive næringg. Jeg visste om det meste fra før, men syntes det var spennende å kunne vise fram Eidsberg til de 11 andre ambassadørene. Det er masse spennende som skjer i Eidsberg som det er viktig å fortelle om, sier ambassadør Maren Anna Brandsrud.

Rundtur på Nordicform

Søndagen startet med befaring hos dunprodusenten Nordicform hvor daglig leder Stein Lie viste Østfold-ambassadørene rundt.

– Det var helt gåsehud-bra, sier Tor Jacob Solberg fra Skiptvet, som var tydelig imponert over bedriften. Østfold-ambassadørene er stolte av fylket sitt.

– Som Østfold-ambassadører har vi fått øynene opp enda mer om hvor fint vi har det i Østfold, og alt det bra som skjer, sier Maren Anna Brandsrud.

– Vi er sikre på at Østfold er stedet å være i fremtiden. Det er ikke et spørsmål engang, sier gjengen.

Artikkeltags