Leserbrev: «Ikke lønnsomt for Mysen mannskor å holde Arnbjørnrud åpen»

Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Etter innlegg i Smaalenene 24/1-2018 av Svein Syversen, vil vi i Mysen Mannskor komme med noen betraktninger i forhold til Svein Syversens tanker omkring Mysen Mannskors drift av hytta. For det første – å gå rett til Eidsberg kommunestyre med spørsmål om våre åpningstider, uten å ta kontakt med oss, synes vi er en feil måte å starte en dialog på. Vi regner med at Eidsberg kommunestyre har annet å drive med.

Det er helt riktig at det var en praktfull helg den 20/1-21/1- 2018, men en helg gjør ingen stor sesong. Helgen etter, ser det ut til at mesteparten av snøen er forsvunnet, og dette er en typisk værsituasjon som har preget de siste årene.

LES OGSÅ: For 40 år siden var hytta et populært turmål i Fjella – nå etterlyses mulighet for gjenåpning

Det å gjøre hytta i stand for en skisesong er ganske omfattende, med bl.a. innkjøring av ved til fyring i peis og ovner og bringe inn varer for salg. I og med at vi ikke har bilvei inn til hytta, er vi avhengig av andres utstyr og hjelp for å frakte varer inn. Hvem skal skaffe og bringe ved inn til hytta, og til hvilken pris? Vi kan ikke hogge ved rundt hytta, da dette er annen manns eiendom. Varer som har vært på hytta i sesongen, lar seg ikke returnere, og må regnes som et tap. Vi har heller ikke transportutstyr som kan utføre dette etter at snøen er borte på våren.

Tomta til hytta ble gitt oss i gave i testamentet etter Arnbjørn Mysens død, men det fulgte ingen penger med i gaven, som er Svein Syversens påstand.

Hytta ble bygget i 1971/72 etter mange runder med kommune og fylke. Som klausul og grunn til at vi fikk bygge, var at Mysen og Omegn Røde Kors skulle ha beredskapsstasjon der. MORK avsluttet denne beredskapen på begynnelsen av 90-tallet, og har siden ikke vært der som hjelpekorps.

Hvis det da ender med 1–4 helger i løpet av sesongen med skiføre, så er det fortsatt ikke lønnsomt for koret. Skal vi betjene hytta hver helg, hvor det kommer alt fra 4 til 40 personer, så må det være et økonomisk grunnlag for drift. Mysen Mannskor har også problemer med bemanningen, i og med at vi har et aldersgjennomsnitt på ca. 66 år, hvor flere har vansker med å ta seg frem til hytta. MORK ville prøve å holde hytta oppe i et par sesonger i de senere årene, uten at dette var vellykket.

Tidene og været har forandret seg siden 70-tallet, og vi ser ingen mulighet verken økonomisk eller bemanningsmessig til å holde hytta åpen for almenheten på det grunnlaget vi har i dagens situasjon. Vi er åpne for en eventuell utleie til en annen ansvarlig organisasjon som kunne tenke seg å drifte hytta gratis mot vedlikehold av hytta.

Artikkeltags