Kjent fjes stepper inn som organist for en periode

STEPPER INN: Leif Ingvald Skaug  vikarierer som organist i Eidsberg-kirkene etter at organist Willem Wilschut døde i sommer.

STEPPER INN: Leif Ingvald Skaug vikarierer som organist i Eidsberg-kirkene etter at organist Willem Wilschut døde i sommer. Foto:

Det blir Leif Ingvald Skaug som setter seg på orgelkrakken i Eidsbergs kirker.

DEL

MYSEN: Det var tidligere i vår at Skaug steppet inn som vikar. Willem Wilschut, som har vært organist i Eidsberg de tre siste årene, ble syk og døde i august.

VED TANGENTENE:  Willem Wilschut, her fotografert i Sarpsborg kirke i 2014, har jobbet mange år som organist i Østfold. De tre siste årene var han i Eidsberg.

VED TANGENTENE: Willem Wilschut, her fotografert i Sarpsborg kirke i 2014, har jobbet mange år som organist i Østfold. De tre siste årene var han i Eidsberg. Foto:

– Jeg skal prøve så godt jeg kan en stund framover å fylle plassen som Willem så fantastisk har fylt med smak av himmel, sier Skaug.

For Skaug er på mange måter ringen sluttet. Det var nettopp i Mysen kirke han lærte å spille orgel.

– Jeg retter en takk til tidligere organist Jan Sverre Stensrud som orket å øve med meg, sier Skaug.

Nå er Skaug engasjert i et vikariat ut året, fram til stillingen blir lyst ut og besatt.

– Kommer du til å søke på jobben?

– Ja, jeg kommer til å søke. Det hadde vært et privilegium å få jobbe som organist i Eidsberg. Det har vært flott å jobb her som vikar i sommer.

– Er du lei av å reise landet rundt med Gospel Explosion?

– Nei, jeg kommer ikke til å gi meg med korvirksomheten. Men vi er jo flere som jobber med det prosjektet så vi kommer til å jobbe på en annen måte. Hvis man planlegger litt smart så blir det tid til begge deler.

– Hva kommer du til å starte med i organist-jobben?

– Ja, det går jo fort til jul nå da. I tillegg er vi i gang med å planlegge konserter i alle de 12 kirkene i det som skal bli det nye Indre Østfold fellesråd. Jeg har tatt på meg å lede arbeidet, det blir et veldig spennende prosjekt.

Kirkeverge Anne-Grethe Larsen er i gang med å lyse ut stillingen.

– Vi søker etter en kantor eller en organist. En kantor vil ha litt lengre utdanning, minst fire års utdanning i kirkemusikk. Vi håper å ha en ny medarbeider på plass til årsskiftet, og i mellomtiden vikarierer Leif Ingvald Skaug, sier Anne-Grethe Larsen.Artikkeltags