EIDSBERG: For aller første gang var det barnedåp ved Lundebyvannet i Hærland. Vilma Melin Spaniland og Magnhild Synnøve Lorentzen Hersleth ble historiske da de innviet den nye, flyttbare døpefonten.

De to var også de aller første barna som ble døpt og tatt inn i kirkens fellesskap ved vannkanten på den populære badeplassen.

– Jeg tenker at vi har dåp i Guds egen katedral. Midt i skaperverket, strålte sogneprest Solfrid Leinebø Seljås fornøyd.

Innviet ny døpefont

Med sommerlig temperatur, godværsskyer, måkeskrik og fuglesang inviterte Mysen og Hærland menighetsråd til friluftsgudstjeneste. Reserveplanen om å flytte innendørs i Hærland kirke i tilfelle regn, ble heldigvis aldri noe av.

Den helt nye døpefonten er spesiallaget til utedåp. På oppdrag fra sognepresten har elever fra Mysen videregående levert en mobil døpefont.

Den er utformet som et kamskjell. Ideen er det Nima Nazari fra design- og håndverksklassen som står for. Stativet til fonten er laget på skolens verksted av elevene på teknikk og industriell produksjon.

Sognepresten syntes det var fint å ta i bruk nyvinningen.

– Jeg kunne selvfølgelig vasset ut i vannet, som døperen Johannes gjorde. Men nå har vi i stedet valgt å ta i bruk den fantastiske nye døpefonten, sier Seljås.

Blåsere erstattet orgelet

For anledningen var kirkeorgelet erstattet med korpsmusikk. En gruppe fra Trømborg skolekorps påtok seg oppgavene som vanligvis faller på organisten, og leverte musikk til både salmer og liturgi.

– Det var litt spesielt å skulle gjøre alle organistoppgavene, smilte korpsgjengen fornøyd etterpå.

Gudstjenesten ble avsluttet med et postludium, spesielt arrangert for anledningen.

– Vi har ikke kirkeklokker her i dag, men dere får nyte lyden av måkene som skriker, før vi får et postludium, avsluttet sognepresten.

Allerede neste helg fortsetter menigheten utendørs. Søndagens gudstjeneste blir da ved Tenor gamle kirkeruin.