Gå til sidens hovedinnhold

Nå er katten nede fra treet i Parkveien

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter over fem døgn i tretoppen i Parkveien på Borgenhaugen, er ungkatten nå nede på trygg grunn.

Sarpsborg: Som Sarpsborg Arbeiderblad skrev om i går, har en ung katt hatt tilhold i et stort furutre i oppkjørselen til Milana Kalsina og Valeri Narits i Parkveien på Borgenhaugen i flere dager. Katten i treet ble først oppdaget fredag, men kan altså ha sittet lenger oppe i treet.

Tirsdag var Sarpsborg brannvesen på stedet for å bistå med å få katten ned på trygg grunn. Men vanskelige arbeidsforhold grunnet store grener og strømledninger, samt at katten så ut til å nekte å bli reddet, gjorde at brannmannskapene måtte returnere mens katten ennå befant seg i treet.

I formiddag var brannvesenet nok en gang på stedet med sin stigebil for å gjøre et nytt forsøk på å få katten ned. Da gikk det ikke lange tiden før katten valgte å hoppe i det - bokstavlig talt.

"Fløy" ned fra treet

Sarpsborg Arbeiderblads fotograf Jarl Morten Andersen var i Parkveien for å følge dag nummer to av redningsaksjonen. Klokka 10.50 opplyste han at brannmannskapene fikk «jaget» den trestrandede ungkatten ned fra treet. Katten raste ned fra treet og ned i en tujahekk tre meter lenger ned i nabogården og deretter ned på bakken.

Bildeserie

Her "flyr" katten ned fra treet

Dermed hadde katten fast grunn under potene for første gang på i hvert fall fem døgn.

Etter at katten bokstavlig "fløy" ned fra treet den hadde klamret seg fast i de siste dagene, pilte den av gårde - vel uvitende om at han nå er blitt en kjendiskatt etter at en rekke riksmedier også har valgt å følge saken etter at Sarpsborg Arbeiderblad først omtalte den i går.

Da Sarpsborg Arbeiderblad snakket med Valeri Narits en times tid etter at redningsaksjonen var over, uttrykker han stor glede over at kattesaken i treet i oppkjørselen deres nå har fått en lykkelig slutt.

Håper den finner veien hjem

- Det er jammen godt at den nå har kommet seg ned og i trygghet. For oss har mye av fokuset vært rettet mot katten i treet vårt de siste fem dagene. Nå kan vi begynne å tenke på andre ting, humrer den alltid blide huseieren.

Les også

Fant død katt ved veikant – vet du hvem som eier den?

 

Han vet imidlertid ikke hvor katten stakk etter at den kom ned fra treet.

- Først hoppet den fra en gren på det store furutreet og ned på en tujahekk, før den hoppet videre ned på bakken og pilte av gårde. Jeg vet ikke hvor det ble av den, men den virket ikke å være skadet, sier Valeri.

Det er fortsatt uklart hvem som eier den unge katten.

- Vi fikk en melding tirsdag kveld fra en kvinne, som lurte på om det kunne være katten til datteren, som er merket. Men vi har ikke kunnet se om denne var merket. Forhåpentligvis finner den nå veien tilbake dit hvor den hører hjemme. Jeg tror ikke den kommer tilbake til oss, sier Valeri Narits.

Les også: Krever ID-merking av katter - men Mattilsynet mener det er for dyrt  

Kommentarer til denne saken