16-åringene Henrik og Espen synes det er topp å møte elever fra andre land

Fornøyd: Espen Lund (t.v.) og Henrik Hoel Hervig var imponert over det de fikk lære og oppleve på Dynatec.

Fornøyd: Espen Lund (t.v.) og Henrik Hoel Hervig var imponert over det de fikk lære og oppleve på Dynatec.

Artikkelen er over 1 år gammel

Internasjonalt samarbeid scorer høyt hos mange. Også på Askim videregående skole.

DEL

ASKIM: Trøgstingene Espen Lund og Henrik Hoel Hervig er to av sju håndplukkede elever fra Askim videregående som sist uke fikk lov til å være med på et spennende opplegg. Gjennom EU-prosjektet Erasmus+ har man hatt besøk av elever fra Tsjekkia og Østerrike.

– Det er fint å bli kjent med folk fra andre land. De opplever hvordan vi har det på skolen og i vår hverdag. Dette er lærerikt for alle. De utenlandske føler nok at elevene i den norske skolen har det litt friere enn de er vant med. Vi har mindre skoler og får jobbe mer på egen hånd, sier 16-åringene Espen Lund og Henrik Hoel Hervig.

Guttene forteller om ei begivenhetsrik uke, hvor spesielt Dynatec trekkes fram som en plussvariant. Her har det blitt både prosjektert og maskinert. De har også vært på besøk på Solbergfoss, Holmenkollen, Frammuseet og en båttur til Strømstad.

– Dette prosjektet er noe unikt da det er en skole og en bedrift fra hvert land som er partnere, og hvor elevene utvikler/produserer «noe» i samarbeid med de aktuelle bedriftene og hvor bruk av moderne teknologi er i fokus. Våre elever var i Tsjekkia i fjor, vi har utvekslingen i år og Østerrike er ansvarlig det siste prosjektåret forklarer assisterende rektor Arnfinn Løken.

– Det er viktig å ta med elever som byr litt på seg selv, som viser engasjement og som er åpne for impulser utenfra, sier TIP-lærer Lars Vikeby (32).

– Vi må også skryte litt av Dynatec. De er en spydspiss med korte beslutningslinjer og som har satt av mye tid til oss, oppsummerer Daniel Lien (59). Han er fagleder på TIP (teknikk, industri og produksjon).

Artikkeltags