Elevene på Askim videregående skole med programfaget engelsk fikk et spesielt tilbud; en fem dagers klassetur til London for under 5.000 kroner. Aktivitetene ble sponset av skolen, mens fly, transport, lunsj og middag gikk på elevenes regning.

Undertegnede har selv engelsk og var med på klasseturen.

Den første kvelden dro elevene på en Jack the Ripper tour, og både historiene og været gjorde at det gikk kaldt nedover ryggen på oss. I tillegg presenterte elevene hver sine monumenter på engelsk; Big Ben, Parlamentet, Buckingham Palace, Westminster Abbey og så videre. Cirka halve dagen gikk til program med klassen, og senere elevene kunne disponere fritiden som de selv ville.

Lærerik opplevelse

En av elevene som dro til London, er Teresa Stenberg Brown (18) fra Tomter – men dette er langt fra hennes første tur dit. Faren er nemlig fra London, og hun reiser dit flere ganger i året. Hun sier at forskjellen mellom å reise med familie og med klasse, er stor.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Denne turen var veldig annerledes enn alle de andre turene jeg har hatt til London. Det å dra med jevnaldrende klassekamerater istedenfor å besøke familie, gjorde at det var en helt annen dynamikk. Jeg er veldig fornøyd med gruppa som reiste, jeg synes vi er en sammensveisa og god gjeng der alle har noen å være med, sier hun.

Brown ler og legger til at det noen ganger føltes ut som at hun fortsatt var i Norge ettersom hun var omgitt av nordmenn hele tida.

– Jeg blir veldig glad når skolene organiserer turer som dette. Disse dagene har vært veldig lærerike og fulle av ting som er passende når det gjelder det engelske faget. Vi lærer for eksempel om Shakespeare hjemme i Norge og da var det fint få reise hit og få se et av stedene han pleide å lese stykkene sine på, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vellykket tur

18-åringen sier at turen har gått så bra som den kunne ha gått. Hun mener at lærerne har vært flinke og tillitsfulle.

De 25 elevene hadde med seg tre lærere, og en av dem var Vidar Unnerud.

– Dette har vært en svært vellykket tur, med hyggelige, opplagte og svært motiverte elever, sier han.