SKIPTVET: I Skiptvet ble det i påskeferien arrangert fotballskole fra mandag til og med onsdag, der alle barn fra klubber rundt om i Indre var velkomne. Selv om fotballskolen ble bestemt i siste liten, var det totalt 34 påmeldte fotball-glade barn.

Ble en suksess

En av initiativtakerne til fotballskolen er Morten Karlsen fra Skiptvet. Det er lenge siden Skiptvet sist arrangerte fotballskole, men etter årets suksess håper han at dette blir en tradisjon fremover.

– Vi fant ut at det var en del som var hjemme i påskeferien, derfor tenkte vi at en fotballskole kunne være perfekt. Vi bestemte oss litt sent, så det ble ganske kort varsel noe som har gått litt utover antallet.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Det er 34 utøvere som er påmeldte i år. Fotballskolen varer fra klokka 10-14, der vi har delt det opp i to økter med lunsj midt på dagen. På første økta trener vi på teknikkmerke som alle skal ta på i morgen onsdag. Deretter er det for det meste spill, noe barna elsker. Instruktørene er både aldersbestemte trenere i tillegg til spillere fra A-laget, sier Morten Karlsen.

LES OGSÅ: Slitu-damene rykket opp: – Dette her er ren bonus

Koste seg

Blant de 34 barna var det med åtte jenter på fotballskolen. Jenter fra både Skiptvet og Askim som hele veien trente sammen med guttene. Tre av disse var Tiril Victoria Johansen (9), Marthe Strøm Hågensen (11) og Angelica Christiansen Arnesen (11).

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Det beste med fotballskole er det å kunne bli bedre i fotball, men også det å kunne være sosial og få seg nye venner, sier Marthe Strøm Hågensen.

–Jeg har lært å trikse og å føre ballen bedre, i tillegg til å skyte, legger Angelica Christiansen Arnesen til.

LES OGSÅ: Var samlet til bli-kjent-kveld på klubbhuset

Var yngst

To andre som også var på fotballskolen var Max Huse (9) og William Pedersen (8) fra Askim, født i 2010. Aldersspennet var barn født i 05 til 09, dermed ble de yngst på fotballskolen – men det var ingen hindring.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Det er skikkelig gøy og være på fotballskole. Det er gøy å buke påsken til å spille fotball hver dag. Til vanlig trener jeg to ganger i uka med laget mitt, men jeg er på kunstgresset eller «løkka» nesten hver dag, sier Max Huse som har mamma og tidligere landslagspiller Camilla Huse som sitt forbilde.

– Jeg syns det morsomste er å øve på nye ting. Jeg har allerede blitt bedre på å trikse og drible. Drømmen min er å spille på landslaget, legger William Pedersen til.