– Helgen 5. - 7. august skal vi nok en gang lage nye minner på gården i Spydeberg. Etter at vi i fjor måtte gjennomføre festivalen med restriksjoner gleder vi oss i år til en festival uten restriksjoner, forklarer Håvard André Bøhren, grunneier og en av tre som står bak denne weekendfestivalen for alle som liker elektronisk musikk. De øvrige arrangørene er Endre Ballatoni og Tony Johansen.

Bildeserie

Se hvem som festet natten lang på fjorårets festival

To scener

De tre gutta er alle fans av hardstylemusikk. Nederland er det landet i verden hvor interessen for musikksjangeren er størst og huser Defqon. 1 som regnes som verdens største hardstylefestival. Det var på denne festivalen Håvard, Tony og Endre møttes og noen år etter dukket ideen om å arrangere noe eget i Norge opp. Og ettersom festivalen arrangeres på en gård ble navnet Farmqon. 1.

– Dette er en Hardstylefestival med en scene nummer to med techno musikk, forklarer Bøhren.

Festivalen er unik i sitt slag i Norge og kan skilte med en omfattende liste artister/dj'er (se bilde under). Fire er sogar fra utlandet.

Største trekkplaster av de norske artistene er Serzo..

Bøhren opplyser at det er lagt ut 500 billetter til årets festival.

– Og når vi inviterer til fest så skal vi gjøre det med stil. På grunn av lokasjon har vi lagt til rette for camping slik at de skal bli lettere for folk utenfra til å delta på festivalen. Folk kan da velger om de vil overnatte i ett eller to døgn.. Vi har også Glamping;, her kan deltakerne komme til ferdig oppsatt telt og senger. Dette er ganske dyrt, men vi har faktisk solgt et par slike weekendopphold, sier Bøhren.

Rave-party

Festivalen har 18-års grense, men Bøhren renger med at de fleste deltakerne vil være i 30-40 årene, men innslag av ungdommer i 20-årene.

Bøhren opplyste til Smaalenenes Avis tirsdag at de så langt hadde solgt rundt 100 billetter til festivalen, både dagsbilletter og festivalpass.

– Men det er fortsatt over en uke igjen til festivalen starter og får vi finværet inn mot festivalhelgen så selger vi sikkert en del mer tipper jeg. Vi håper på 200-300 deltagere, legger han til.

Menyen er ikke ferdig spikret, men Bøhren tipper det vil bli en grillmeny av et eller annet slag.