Gå til sidens hovedinnhold

Dramatisk smitteøkning i Oslo – disse bydelene øker mest

Oslo ligger på en femteplass over nordiske regioner med høyest smittetrykk. Den siste uken har antall smittede doblet seg. Se tall for bydelene.

Nettavisen, NTB: Fra uke 32 til uke 36 hadde Oslo kommune omtrent 100 nye smittetilfeller i uken.

I uka som gikk, uke 37, ble det registrert totalt 210 nye tilfeller med Covid-19, ifølge Oslo kommunes egen rapport. Det er betydelig flere enn uken før (114).

Har ikke skjedd siden april

– Det har ikke vært registrert over 200 tilfeller en enkeltuke siden uke 16 (i april), skriver kommunen i sin statusrapport.

Det ble registrert nye smittetilfeller i alle bydeler i uken som gikk – flest i bydel Gamle Oslo (28) og bydel Frogner (27). Bydel Gamle Oslo hadde også størst økning i antall nye tilfeller fra uke 36 til 37.

https://infogram.com/smittede-i-oslo-per-bydel-1h7v4pz57gl86k0

– Det ser ut som den trenden fortsetter også denne uken, sier Oslos smittevernoverlege Frode Hagen til VG.

Klikk på bildet for å forstørre. Søylediagrammet viser antall nye smittetilfeller i Oslo kommune per dag i september.

NYE TILFELLER: Søylediagrammet viser antall nye smittetilfeller i Oslo kommune per dag i september. Mandag, tirsdag og onsdag denne uka lå tallet på rundt 40 per dag. Foto: (Oslo kommune)

Ifølge Oslos kommunes egne tall ble det registrert 42 tilfeller mandag, 41 tirsdag og 40 onsdag, altså 123 så langt denne uka.

– Nå kommer snart alle andre infeksjoner etter hvert, som vil påvirke smittetallet, men det har vært ventet at det ville skje, sier Hagen.

Norge: 146 nye tilfeller siste døgn

Det var ved midnatt natt til fredag registrert 12.644 koronasmittede personer i Norge, viser foreløpige tall. Det er en økning på 146 tilfeller siste døgn, melder NTB.

Dagen før ble det meldt om 105 nye tilfeller. Til sammen er økningen de to siste dagene på 251 meldte tilfeller, ifølge tallene fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

20 koronapasienter var torsdag innlagt ved norske sykehus, fire flere enn onsdag. Ingen av koronapasientene får behandling i respirator.

I alt er 266 koronadødsfall meldt til FHI. Ifølge FHI er det ikke alltid mulig å fastslå om en person har dødd av eller med Covid-19.

Reiseråd: Hele Danmark blir rødt

Fra lørdag gjelder nye reiseråd. Da fraråder Utenriksdepartementet reiser til Estland, den finske regionen Södra Savolax og de danske regionene Sjælland og Nordjylland.

Reisende fra disse områdene som kommer til Norge fra og med midnatt natt til lørdag, må i karantene, skriver UD i en pressemelding.

Endringen i Utenriksdepartementets reiseråd kommer på bakgrunn av Folkehelseinstituttets ukentlige vurdering av smittesituasjonen for koronaviruset, og regjeringen har besluttet at disse landene og regionene går fra gult til rødt. Endringen innebærer at hele Danmark blir rødt.

Samtidig fjernes innreisekarantenen fra Liechtenstein og Island som går fra rødt til gult. Det samme gjelder regionene Kalmar og Blekinge i Sverige og Kajanaland i Finland.

FHI anbefalte tirsdag å gjøre også Polen gult, men stigende smittetall de siste dagene, samt mye reiseaktivitet og flere importtilfeller, førte til at FHI endret forslaget, melder NTB.

Kommentarer til denne saken