EIDSBERG: Fans av popmusikken på 80-tallet og den lange rekken av hitlåter fra den britiske artisten George Michael (1963-2016), bør merke av datoen 28. mai på kalenderen og plotte inn Festiviteten på kartet.

LES OGSÅ: Selma (23) har danset siden hun var tre – når tar hun over danseskolen

Sommerkonsert

Denne tirsdagskvelden står 19 elever fra musikalklassen ved Eidsberg kulturskole på scenen i Mysen sammen med Bjørn Halstensens 12-manns orkester; en ganske unik anledning for elevene og kanskje også for de drevne musikerne som har truffet tonen med ungdommene i alderen 13 til 17 år.

Dette er musikalklassens sommerkonsert og den eneste store oppsetningen deres før sommeren.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Supergira

– De er supergira og har blitt helt hekta på 80-tallet og George Michael, sier kulturskolerektor Hanne Blekken.

Hun forsikrer at ungdommene rett og slett storkoser seg og gleder seg til George Michael Tribute Show. En musikalsk forestilling som egentlig tar for seg hele spekteret av sanger fra karrieren til den britiske artisten, fra tiden med gruppa Wham til Michael døde i 2016. Men med hitlåter som «Faith» og «Wake me up before you go-go» setter 80-tallet sitt klare stempel på forestillingen.

– Jeg kan love at det blir et fyrverkeri av et show med skikkelig soultrøkk. Mye glamour, rosa farger, 80-tall og god stemning, sier Hanne Blekken.

Slager på slager

Her går det ikke bare slag i slag, men slager på slager. 20 sanger skal fremføres, og elevene får utfolde seg med både koring, duetter og solistinnslag.

– De synes virkelig dette er kjempegøy. Livemusikk er noe helt annet enn å ha musikken på boks. Det stilles høye krav til elevene. De må være konsentrerte og superforberedt, og det er de, sier en stolt rektor.

Musikalelevene har hatt få prøver sammen med orkesteret, men fikk en god forsmak på showet da de deltok på tre sanginnslag under forestillingen på City Scene i Fredrikstad 10. mai. Så blir det en gjennomkjøring sammen med orkesteret dagen før den store forestillingen. Den siste finpussen.

LES OGSÅ: Vil bygge den nye kulturkommunen:– Det viktigste vi skal gjøre er å løfte unge mennesker

Godt samarbeid

– Det er fantastisk dyktige musikere som er veldig hyggelige å jobbe sammen med. Medlemmene i orkesteret er også overrasket over hvor flinke og godt forberedt elevene er, sier Hanne Blekken.

Også Øystein Pedersen, kulturteknisk produsent i Eidsberg kommune, understreker hvor godt samarbeidet mellom tenåringselevene og de voksne musikerne fungerer.

– Musikerne er veldig inkluderende. Og ungdommene er steintøffe. Dette er en unik mulighet for dem, sier en imponert Pedersen.