Eidsberg: Lerøyserien er landserie for 18-årslag. Rundt 60 jentelag har meldt seg på til årets serie, men det er kun plass til 24 av dem. Dermed må lagene igjennom kvalifiseringsspill. Et av lagene som har meldt seg på er HK Eidsberg J18. Laget har fått hjemmearrangement i første kvalifiseringsrunde. Kampene går lørdag i Eidsberghallen, og motstanderne heter Hinna (Stavanger) og Molde. De to beste av disse tre går videre til neste kvalifiseringsspill i 12.-13. oktober.

LES OGSÅ: Far (38) og sønn (14) spilte seniorkamp i fotball sammen: – Jeg er stolt av gutten

Spente jenter

– Jentene er nok spente. Det jeg er redd for er at de skal ha skuldrene helt opp etter ørene. Disse kampene har jo blitt promotert litt, det kommer nok en del folk og ser på og jentene har lyst til å gå videre. Det jeg håper å nå fram med er at jentene også skal kose seg. Nyte oppmerksomheten og det å spille viktige kamper. For det skal jo være morsomt dette her, påpeker HK Eidsberg-trener Anne Berit Haube.

(Saken fortsetter under bildet)

Hun har en spennende tropp på 18 spillere i stallen. Disse kommer fra hele fem kommuner: Eidsberg, Trøgstad, Spydeberg, Hobøl og Skiptvet.

– En av styrkene våre er bredden. Vi har mange spillere og derfor er det alltid bra med jenter på treningene. Vi har heller ingen nøkkelspillere, ingen typiske toppscorere eller noen som utmerker seg spesielt. Hos oss er det mange som kan score. Er det noen som har noen vondter, så er det alltid noen andre som kommer inn og tar ansvar. Dessuten har vi et veldig bra tempo i laget, forteller Haube videre.

– Utfordringen vår er at vi har fått mange nye spillere inn. Noen opp fra 16-årslaget som spilte Bringserien i fjor og noen fra Skiptvet. Det tar alltid tid å spille inn et nytt lag. Men nå har vi spilt turneringer de to siste helgene og jeg synes laget begynner å sette seg mer og mer. Så jeg har trua på jentene i helgen, selv om vi vet lite om både Hinna og Molde, sier treneren, som heller skryter veldig av gjengen.

(Saken fortsetter under bildet)

– Selv om det er mange nye spillere inn i år, så er miljøet helt topp. Det er kjempedeilig for meg som trener. Dessuten er det en flott foreldregruppe rundt laget, forteller hun.

Nå håper hun mange tar turen i hallen for å heie fram jentene på lørdag.

– Det bør være bred interesse for dette laget med spillere fra fem kommuner. Så jeg håper det kommer en del folk. Det fortjener jentene, smiler hun.

Lørdagens siste og avgjørende kamp mot Molde, blir for øvrig direktesendt på Smaalenene.no klokka 18.00.

LES OGSÅ: Ildsjel fyller 80 år: – Nå liker jeg å drive med ting jeg ikke har gjort før

To lag vil til Bringserien

To andre HK Eidsberg-lag er også i ilden i viktige kamper i helgen. Både G16- og J16-lagene til klubben skal nemlig prøve å kvalifisere seg til Bringserien, landserie for 16-årslag. G16-laget skal til Nærbø i Rogaland og møter der Kolstad, Runar og Nærbø. Her går de to beste lagene direkte inn i Bringserien.

– Vi er en liten gruppe med veldig ivrige håndballspillere, som har tatt store sted de siste årene. Vi må nok slå Runar og Kolstad for å komme oss videre og håpe på litt magi, sier lagets trener Ove Stenberg til HK Eidsbergs facebookside.

J16-laget, som har et godt samarbeid med Skiptvet IL, skal også til Rogaland og Stavanger. De skal møte Stavanger og Orkanger. De to beste går rett in i Bringserien.

– En spennende helg i møte. Vi har brukt mye energi og krefter på å forberede oss best mulig, slik at vi kommer hjem med et positivt resultat. Både jentene, trenerteamet og supporterne gleder seg, sier lagets danske trener, Kenneth Lien Andersen til HK Eidsbergs facebookside.