Gå til sidens hovedinnhold

Disse arrangerer gratis mosjonsløp – lokker med goodiebag og premier

For aller første gang skal mosjonsløpet Frisklivsspretten arrangeres i Indre Østfold. – Dette er et lavterskeltilbud hvor absolutt alle kan være med, sier Sarah Evensen.

Hun er frisklivsveileder i Indre Østfold kommune og brenner for at flest mulig skal ta turen til Høytorp fort i Mysen lørdag 18. september. Da arrangeres nemlig Frisklivsspretten. Det er et årlig arrangement i Østfold som frisklivssentralene i det tidligere fylket står bak. Årets utgave er den fjerde. Det er første gang mosjonsløpet blir arrangert i Indre Østfold. Onsdag var frisklivsveiledere fra hele Østfold på befaring på Høytorp fort for å finne en passende trasé for løpet.

– Vi skulle egentlig har arrangert løpet her i fjor, men da måtte vi avlyse en uke før på grunn av koronarestriksjoner, forteller gjengen.

På Høytorp fort kan deltakerne velge mellom en løpe på to eller fire kilometer med eller uten tidtaking. Det vil også være et eget barneløp i forkant på 500 meter.

– Vi er opptatt av at dette skal være et tilbud for absolutt alle. Det skal være en hyggelig og sosial dag med fokus på livsstil og god helse. Vi ønsker å vise at det er gøy å være i fysisk aktivitet, forklarer arrangøren, forteller at det er gratis å delta.

– I tillegg har vi en goodiebag til alle som er med og noen litt finere ekstrapremier som blir trukket ut på startnummer. Alle som er med vil også få hver sin T-skjorte og drikkeflaske, forteller Sarah Evensen, som gleder seg mer enn hun gruer seg til denne dagen.

– Vi på frisklivssentralen i Indre Østfold er alle litt ferske i gamet, så litt spente er vi. Men vi skal få det til. Vi har så mange dyktige hjelpere fra de andre frisklivssentralene i Østfold med oss. Så dette blir mest gøy, smiler hun.

Tidligere har det vært litt over 100 med på Frisklivsspretten andre steder i Østfold. Arrangøren håper på noe av det samme denne gangen også. De vil også forholde seg til gjeldende smittevernregler på det tidspunktet løpet finner sted. Det kan bety at deltakerne enten må vise vaksinepass eller ta en hurtigtest på stedet.

LES OGSÅ:

Les også

Tina (34) har startet i ny stilling i kommunen – nå skal hun hjelpe innbyggerne på en litt annen måte

Fakta om Frisklivssentralen

Er en helsefremmende og forebyggende kommunal helsetjeneste. Kan hjelpe deg til å sette konkrete mål, finne fram til aktiviteter og tilbud som passer for deg, og gi deg støtte til å gjennomføre det du har planlagt.

Veiledning og oppfølging foregår både individuelt og i grupper og tar utgangspunkt i dine behov og det du ønsker å oppnå. Frisklivssentralen er en helsetjeneste, og de som jobber der er helsepersonell.

Alle frisklivssentraler skal gi hjelp til å:

  • bli mer fysisk aktiv
  • få et sunnere kosthold
  • slutte å snuse eller røyke
  • få bedre psykisk helse

I tillegg tilbyr også frisklivssentralen hjelp til søvn og søvnvansker og tilbyr kurs i depresjon og belastning, i samarbeid med psykisk helsetjeneste i kommunen.

Kilde: Helsenorge.no

Kommentarer til denne saken