Det er flere uker siden Norge åpent opp som normalt igjen etter lang tid med restriksjoner og koronatiltak. Tall fra FHI viser at det nesten ikke finnes registrert smitte i Indre Østfold-distriktet.

I storkommunen har det blitt registrert 30 nye smittetilfeller den siste uka. Marker kommune hadde 4 nye, mens Skiptvet kun hadde et tilfelle.

I lang tid har det kun vært PCR-tester som har blitt registrert inn, og hurtigtester er noe innbyggerne må melde inn selv til kommunene. Derfor kan tallene være noe høyere.

Camilla Stoltenberg er direktør i Folkehelseinstituttet. I et intervju med ABC Nyheter innrømmer hun at noen av koronatiltakene var for strenge da Norge stengte ned før jul på grunn av Deltavarianten.

– Ja, det er jeg sikker på at noen av dem har vært. Vi har hele tiden forsøkt å gi råd om de riktige tiltaksnivåene, men fordi usikkerheten har vært så stor hver gang det har kommet en ny variant, måtte vi ta utgangspunktet i scenarioer og risikoen for at den nye varianten kunne være like alvorlig som den forrige, sier hun.

Ny koronavariant oppdaget – sju tilfeller påvist i Norge

Smitteeksplosjon: Flere har dødd av korona i Norge den forrige måneden enn i hele 2020