Gå til sidens hovedinnhold

Det ikke bare er lett å satse på golf ved siden av skolen: – Det er flere i klassen min som har gitt opp

Tuva Marie Isebakke (16) fra Spydeberg var uheldig med timeplanen da hun startet sin skolegang på Wang i høst. Likevel får hun alt til å gå opp.

Artikkelen er over 1 år gammel

SPYDEBERG: 16-åringen spiller golf på Wang toppidrett og sjonglerer trening og skolearbeid fra morgen til kveld.

– Jeg henger ofte langt etter de andre i klassen min med skolearbeid, spesielt matematikk, ettersom det ofte er golfturneringer i helgene. Derfor må jeg dessverre dra på fredager da vi har flere timer med matte, sier Isebakke.

Leksehjelp

Skolen har en ordning for dem som trenger ekstra hjelp etter skoletid.

– Det er leksehjelp to dager i uken hvor vi får hjelp av en faglærer, men jeg har fortsatt gjort mye studiearbeid på egen hånd. Det er slitsomt og det er flere i klassen min som har gitt opp, forteller hun.

(Saken fortsetter under bildet)

– Har du noen tips om hvordan man skal kombinere skole med idrett?

– Man trenger mye motivasjon, skole og idrett tar tid. Man må bare være tålmodig og ikke gi opp hvis det er det man virkelig vil. Det er også viktig og planlegge dagen din godt, sier hun.

Pågangsmot og hardt arbeid viser resultater for Spydebergingen.

– I vinter ble jeg tatt ut til delta på Norges Golfforbund Talentutvikling. Da er man en uke i Spania og trener fra syv om morgenen til ni om kvelden. De som blir tatt ut har samlet flest poeng fra ett år, så det er kult at jeg er en av dem som har høyest rangering, sier Isebakke.

Hun var i Sverige og vant Teen Tour Feature turneringen og fikk derfor en invitasjon til det svenske juniormesterskapet i matchplay, i tillegg til at hun havnet på world amateur golf ranking (wager).

(Saken fortsetter under bildet)

– Wager er en liste hvor alle amatører uansett alder kan komme på, som er en slags rangering av golfspillere. Det er stort for meg å havne på wager, da et av mine forbilder som nå er proff, Victor Hovland, lå lenge på 1. plass.

Videre skal muligens Isebakke spille turnering i England.

– Jeg har meldt meg på turneringen, men vet ikke om jeg har kommet med enda. Det er plass til 114 jenter av de 200 som har meldt seg på. Det er verdens beste u18 jenter som har meldt seg på, forteller hun.

Satser høyt

– Hva ønsker du og oppnå?

– Jeg satser på golf og ønsker å leve av det. Etter jeg er ferdig med videregående skole er planen min og flytte til USA og komme inn på Ladies Professional Golf Association, som er det høyeste nivået i verden for damer, sier hun.

Hva ser du frem til, til neste skoleår?

– Få bedre informasjon av skolen, fordi dette året har det vært dårlig. Timeplanen får de dessverre ikke gjort så mye med, så jeg kommer til å fortsette med mye eget studiearbeid. I tillegg har Norges Golf Forbund funnet ut av at de vil skape flere gode golfspillere i Norge. Derfor skal hver region få sin egen landslagstrener. Jeg kommer til å få Geoff Dixon, noe jeg gleder meg til, sier hun.

Kommentarer til denne saken