Fredag ettermiddag ble Askim sine lovene guttespillere klar for en historisk semifinale i A-sluttspillet i verdens største fotballturnering Norway Cup. De mørkeblå imponerte stort i kvartfinalen mot Blindheim IL, men bare kort tid etter at semifinalebilletten var sikret skulle laget igjen spille kamp på Ekebergsletta i hovedstaden.

Denne gangen var det Vigør FK som sto på den andre banehalvdelen. Kampen ble en jevnspilt affære på den gressbane som ikke la opp til noe pent spill. Like før pause skulle bruntrøyene fra Sørlandet score det som ble kampens eneste mål.

(Saken fortsetter under bildet)

Det ble mye kriging mellom to gode lag som også etter hvert fikk slitne bein. Askim Fotball hadde noen halvsjanser på slutten, men greide aldri å true keeperen til Vigør.

Dermed endte kampen 1–0 til laget fra Kristiansand til tross for en heltemodig innsats fra Askim Fotball. Likevel er ikke Norway Cup helt over, for lørdag klokken 12.45 skal guttene fra Indre Østfold ut i bronsefinale mot Pors Fotball.

Etter kampen var trener Joakim Klæboe en skuffet mann, men likevel stolt av det laget hans har prestert den siste uka.

– Vi møter et robust og fysisk lag, og vi skaper en del sjanser i 1. omgang. Dessverre går vi litt tom etter hvert. Gutta har spilt mange kamper i det siste, og vi kommer også rett fra Dana Cup. Det var en fortjent seier til Vigør, men litt marginer kunne det gått vår vei, forteller Klæboe til Smaalenenes Avis.

– Men spillerne kjempet hardt. Det har vært helt fantastisk det dem har levert den siste uka. Gutta har hatt en evne til å nullstille og se mot neste kamp under hele turneringen. Jeg er utrolig stolt av å være en del av denne gjengen.

– Nå venter Pors Fotball lørdag. Hvordan ser du på den kampen?

– Det blir helt sikkert en like tøff kamp som i dag. Vi får prøve å riste av oss skuffelsen, så skal vi gi jernet i morgen. Det hadde vært meget bra hvis vi kunne avslutte Norway Cup med en bronsemedalje, sier en stolt trener.