Kerrs Pink har ikke spilt en konsert siden november 2013. Nå er bandet tilbake for fullt med nytt album og releasekonsert på Festiviteten i mars. Siden oppstarten av bandet på 70-tallet er det bare Harald Lytomt på gitar som er igjen. Men dagens besetning er den samme som gikk av scenen i 2013.

– Det har gått over syv år, men vi har holdt på for fullt. Vi har laget en dobbel LP, det tar tid å lage nye melodier, tekster og så kommer det tekniske i studio. Dette er progrock, så det er mange detaljer som skal med. Vi har gjort alt selv på hobbybasis, det er nok derfor det har tatt litt tid, sier bassist Per Langsholt til Smaalenenes Avis.

I en pressemelding skriver bandet at stilarten er umiskjennelig 70-talls progrock krydret med elementer av norske folketoner, med unntak av en ballade ved navn «Luna» som også er utgitt som digital singel i forkant av albumet.

– Gøy å stå på scenen igjen

Utgivelsen består av seks til dels lange låter som i hovedsak er komponert av bandmedlemmene Harald Lytomt, Lasse Johansen og Per Langsholt. Eirikur Hauksson har forfattet tekstene.

– Det skal bli veldig gøy å stå på scenen igjen. Stemningen i bandet er på topp. Vi har akkurat lagt ut billetter for salg, og 30 av dem er allerede solgt. Vi kommer til å spille hele den nye utgivelsen, pluss noen av de gamle låtene som folk kjenner til, lover Langsholt.

Fans verden over

Bandet opplyser at de kan vise til et tidligere platesalg på nærmere 50.000 enheter. Foruten salg i Norge er de spredt til land som Frankrike, Tyskland, Japan, Sør-Korea, Russland og Brasil. I sistnevnte land har de til og med en egen fanklubb som årlig feirer nyttår med musikk av Kerrs Pink.

– Jeg har sett av forhåndsbestillingene at det blant annet ligger en ordre inn fra Spania. Det er jo litt stas, innrømmer bassist Langsholt.

4. mars går bandet på scenen i Festiviteten. Det blir første gang på over syv år publikum får muligheten til å Kerrs Pink live.