Gå til sidens hovedinnhold

Denne påsken får vi ha toget helt for oss selv i Indre Østfold

Artikkelen er over 1 år gammel

Denne påsken blir toget vårt redusert til en «bybane» mellom Kråkstad og Rakkestad.

Bane Nor varsler nemlig store påskearbeider. Og det er arbeider rundt Follobanen og Ski stasjon som er det store, melder Bane Nor.

«Selv om påskeferien i år blir annerledes for mange, må vi i Bane NOR fortsatt utføre planlagt utbygging, vedlikehold og fornyelse av jernbanenettet. Dette er nødvendig for å utvikle en sikker og mer moderne jernbane.

Lokale arbeider Ved Oslo S og på Ski stasjon skal det pågå anleggsarbeider knyttet til byggingen av Follobanen. Derfor blir Østfoldbanen stengt fra 9. april til og med 12. april. Det er stengt for togtrafikk mellom Oslo S og Halden, og Oslo S til Kråkstad.»

Har du tenkt å reise til Oslo så kan du gå på toget som før, men ved Kråkstad må du bytte til buss for videre ferd mot Oslo.

Påskearbeidene begynner å bli en mangeårig tradisjon.

«Påsken er en tid hvor ikke like mange er avhengig av å bruke toget til og fra jobb. Det er årsaken til at påsken hvert år brukes til å gjennomføre store og små arbeider på jernbanen. For større vedlikehold og fornyelse er vi avhengig av å stenge over lengre tid for å få gjort alt vi skal, derfor er det helt nødvendig å bruke rolige perioder til dette». melder Bane Nor.

- Arbeidet i påsken har vært planlagt i lang tid og vi er veldig fornøyde med at vi klarer å gjennomføre. Det så mørkt ut en stund da koronatiltakene fra helsemyndighetene satte inn, men takket være mange flinke folk og godt samarbeid med våre samarbeidspartnere, får vi gjort det vi skal, sier Vibeke Aarnes, konserndirektør i Bane Nor,

9. april til og med 12. april er det stengt for togtrafikk mellom Oslo S og Halden, og Oslo S til Kråkstad, fordi Bane NOR skal utføre forberedende arbeider for støttemur på Bekkelaget. I tillegg skal det blant annet byttes sviller på Bekkelaget.

Alternativ transport Det tilbys alternativ transport på strekningene. For reisende betyr det at reisen kan ta noe lenger tid. Mer informasjon fås hos Vy, Go-Ahead, Flytoget og Entur.

Kommentarer til denne saken