Gå til sidens hovedinnhold

Denne gjengen skulle gjerne vært flere – gjør grep for å få opp rekrutteringen

Artikkelen er over 2 år gammel

I Østfold Skikrets er bare 30 utøvere som driver med hopp. Disse er i dag fordelt på fire ulike klubber. Fremover er målet å få til et tettere treningssamarbeid mellom klubbene.

ASKIM: Østfold Skikrets avholdt tirsdag kveld en avslutning for hopperne i kretsen på Sprett trampolinepark i Askim. Der var 13 av de yngste hopperne (6-14 år) fra de ulike klubbene samlet for en felles avslutning og premieutdeling. Det var første gang utøverne var samlet som én skikrets, og målet fremover er nettopp det å samle de små hoppmiljøene til et større miljø. Askim IF, Trøgstad Skiklubb og Hobøl IL/Tomter Hoppteam var representert med hoppere.

Tettere samarbeid

Leder for hoppgruppa i Hobøl IL, Tom André Brenna, er klar på at et større treningssamarbeid vil gi fordeler for alle parter – og at på sikt vil målet være å slå sammen hopp-klubbene.

– Med tanke på kommunesammenslåingen vil det være naturlig å etter hvert slå sammen hoppklubbene, men i førsteomgang blir målet og få et tettere treningssamarbeid dem imellom. Det blir viktig å utnytte de få ressursene vi har sammen, for å få til en bedre organisering. Totalt har vi 30 hoppere i Østfold i et aldersspenn på 5–57 år, og når disse er fordelt på ulike klubber, blir det veldig små hoppmiljøer. Dermed er ønsket å få til større hoppmiljøer. Å legge treningstidene til de ulike klubbene på forskjellige datoer, slik at de ivrige hopperne kan kunne delta på flere økter, mener han

LES OGSÅ: Dro på guttetur med sønnen for å lansere nyheten: – Jeg har allerede felt en tåre i dag

Ønsker å satse

En av de ivrige hopperne som en bør merk seg, er unggutten Arnt Nicolai Christensen (12) fra Tomter. Under prisutdelingen mottok han en utmerkelse for å ha blitt krets- og regionmester i G13, i tillegg til knapp-pokalen som er en vandrepokal han mottok for andre året på rad. Unggutten startet med hopping allerede som 4-åring og ønsker satse på hopp fremover.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Jeg skal satse, jeg begynner på ungdomsskolen til høsten, men når jeg er ferdig der er ønske å begynne på Wang. Drømmen min er å sette verdensrekord, sier Arnt Nicolai som legger til at det er adrenalinkicket og det å være fri i lufta som er det kuleste med skihopp.

LES OGSÅ: Marthe (15) vant NM-gull på direkten: – Dette er det morsomste jeg har vært med på

Synes hopp er gøy

Blant de unge, lokale hopperne var det også flere jenter. Blant andre Josefine Løken (13) og Mariell Gjendal (14) fra Askim. De trener hopp to ganger i uken, og har Maren Lundby som sine forbilder – og synes hopp er en kul idrett.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Det er veldig gøy å drive med hopp. Spenningen man får når man slipper bommen er det beste. Jeg tror ikke så mange driver med hopp fordi de tror det er veldig skummelt, men det er faktisk ikke så skummelt som alle tror – det er bare veldig gøy, smiler Josefine Løken som drømmer om å hoppe i Holmenkollen.

– Jeg syns det morsomste med hopp er det å kunne klare noe nytt, legger Mariell Gjendal til.

LES OGSÅ: Lokale gutter på Norges beste lag: – Det kjennes helt uvirkelig

Økt rekruttering

Rekruttering har vært et økende problem for hoppsporten både lokalt men også nasjonalt. I år er det 30 hoppere i Østfold, det var en liten nedgang fra fjoråret. Selv om det i Østfold ikke er så mange hoppere, har flere av de unge hopperne oppnådd gode resultater i vinter – og viser at det lover godt for framtiden. Et sentralt mål fremover blir økt rekruttering.

– Økt rekruttering blir et mål fremover. Vi ønsker oss naturligvis flere unge hoppere. For å få til dette må hoppsporten bli mer synlig. Vi kommer for eksempel til å leie en mobil hoppbakke fra forbundet, en liten bakke på tre meter som vi skal sette opp på store arrangementer i indre, som på spydeberg-rock for eksempel. Der vil barna kunne hoppe med miniski, forhåpentligvis vil det kunne være med på å vekke interessen hos noen som vi kan rekruttere. I tillegg håper vi på at et tettere samarbeid vil kunne gi et hopptilbud til et større geografisk område, sier Tom André Brenna.

Kommentarer til denne saken