Gå til sidens hovedinnhold

Denne gjengen inviterer til hundreårsdag på fredag

Artikkelen er over 1 år gammel

Momarken Travbane kan invitere til bursdagsfeiring på selve dagen.

På selve dagen 17. januar fyller Travbanen hundre år.

– Nå vil vi nå ut til alle og vise hvilke muligheter hest og travsport har for sosialt samvær, opplevelser og spenning, sier daglig leder Harald Aase.

LES OGSÅ: Skal åpne restaurant, kro og kiosk: – Håper jeg kan ansette flere etter hvert

Bursdagsfest

Selve bursdagen markeres med travkjøring, spillopplæring og historiefortelling med Even Elvenes.

Fra årsskiftet har Eventpartner Norge overtatt driften av restauranter og kiosker på området, og det skal også merkes når det blir bursdag.

– Eventpartner Norge vil presentere en helt ny jubileumsbuffet i en festpyntet restaurant og kvelden avsluttes med en skikkelig fest på lokalet, sier sports- og markedssjef Kjeld Henning Sandem.

Nå er det full dugnad for å pusse lokalene opp til jubileet. Ansatte både på Travbanen og i Eventpartner Norge har stått på de siste par ukene for å lyse opp lokalene, og på kjøkkenet er kjøkkensjef Aleksander Vik i gang med en grundig vask.

Han lover både kald og varm buffet til bursdagsfesten.

– Jeg håper elgkarbonader vil slå an hos bursdagsgjestene, sier han.

Han satser på fire varmretter i tillegg til koldtbord med laks og forskjellig kjøttpålegg.

– Vi vil jo se etter hvert hva gjestene liker, sier han.

LES OGSÅ: Ole (50) jobber opp til 20 timer i døgnet: – Det er ikke alle som holder ut like lenge i bransjen

Even forteller

Fra 1915 var Eidsberg Travkjørerselskap et driftig lag, og det var her grunntanken om en travbane på Momarken så dagens lys.

I 1916 var det en liten rundbane til oksekjøring på Momarken, men den måtte utbedres skulle travlaget få avholdt sin sommerkjøring. Dermed var arbeidet med banen i gang.

– Få kjenner historien bedre enn Even Elvenes. Før stevnestart vil han ta oss gjennom de viktigste hendelsene og vise frem noen av våre historiske profiler. Kan også hende han får et par spennende gjester opp på podiet. Umiddelbart etter stevnestart vil bandet Apache spille kjente og kjære coverlåter for folk flest på fest, sier sports- og markedssjef Kjeld Henning Sandem.

Kommentarer til denne saken